Штати запровадили санкції проти «м’ясника Бучі» за воєнні злочини в Андріївці

Штати запровадили санкції проти «м’ясника Бучі» за воєнні злочини в Андріївці

Укрінформ
Сполучені Штати оголосили про введення санкцій проти полковника Омурбекова, відомого як «м’ясника Бучі», а також проти єфрейтора Фролкіна - за їхні воєнні злочини в Андріївці.

Про це йдеться в офіційній заяві державного секретаря США Ентоні Блінкена, оприлюдненій у понеділок, передає Укрінформ.

«Державний департамент вводить санкції проти Азатбека Омурбекова, також відомого як «м’ясника Бучі», полковника збройних сил Російської Федерації, за його причетність до грубих порушень прав людини, а саме до позасудових убивств беззбройних українських цивільних жителів української Андріївки», - зазначається в повідомленні.

Читайте також: Штати запровадили санкції проти сербських політиків і компаній, які підтримують агресію РФ

Крім того, Держдеп оголосив санкції проти російського єфрейтора Данила Фролкіна «за причетність до грубих порушень прав людини, а саме позасудового вбивства неозброєного мирного українського жителя в Андріївці».

Причетність обох російських воєнних злочинів задокументована неурядовими організаціями, а також незалежними розслідуваннями, що заслуговують на довіру, підкреслили в американському відомстві.

«Сполучені Штати віддані притягненню до відповідальності за зловживання та звірства РФ проти народу України. Ми продовжимо застосовувати всі належні засоби для досягнення правосуддя для України», - наголосили в Держдепартаменті США.

Читайте також: Ідентифіковані 182 тисячі російських воєнних злочинців - «Антикорупційний штаб»

Нагадаємо: полковник Омурбеков був командиром російської 64-ї окремої мотострілецької бригади в той період, коли російські війська контролювали український населений пункт Андріївка. Пізніше Омурбеков привів бригаду до Бучі, де його підлеглі вбивали, розчленовували, спалювали та імітували страти мирних жителів.

Після того, як з’явилися відомості про жорстокість бригади Омурбекова, Путін присвоїв нагороду цьому підрозділу, а російське міноборони підвищило полковника й подякувало йому за керівництво.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-