ЗСУ контратакували у районі Авдіївки та зберігають ініціативу на Запоріжжі й Херсонщині - ISW

ЗСУ контратакували у районі Авдіївки та зберігають ініціативу на Запоріжжі й Херсонщині - ISW

Укрінформ
Підрозділам ЗСУ вдається не лише утримувати Авдіївку, а й зберігати ініціативу на Запорізькому та Херсонському напрямках.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Як зазначають аналітики, 19 листопада підрозділам Сил оборони вдалося успішно контратакувати в районі Авдіївки. Зокрема, українські військові просунулися біля залізниці на південний схід від населеного пункту Степове, розташованому на відстані трьох кілометрів на північний захід від Авдіївки, а також ЗСУ контратакували біля Авдіївського коксохімічного заводу.

Читайте також: «Візьми позицію або помри»: у ЗСУ розповіли про нову тактику росіян поблизу Авдіївки

Як зазначається, тривають наступальні операції Збройних сил України на заході Запорізької області, де 19 листопада українські сили теж домоглися незначних успіхів. Зокрема, як вказується в огляді ISW, ЗСУ просунулися в районі Новопрокопівки, що на три кілометри південніше від Роботиного та Рівного, що на вісім 8 кілометрів західніше від Роботиного, а також атакували поблизу села Вербове, що на 10 кілометрів на схід від Роботиного та Копані (5 кілометрів на північний захід від Роботиного).

Читайте також: Сирський розповів про бої на Куп'янському та Бахмутському напрямках - всі атаки відбили

Так само 19 листопада ЗСУ провадили наступальні дії на лівобережній частині Херсонської області. Зокрема, українські війська атакували райони Пойма, що на 12 кілометрів східніше від міста Херсон та на 4 кілометри від річки Дніпро, а також Піщанівки (13 км на схід від міста Херсон та 3 км від річки Дніпро), стверджують аналітики.

Читайте також: Росія може повернути на озброєння радянський літак M-55 - розвідка Британії

Водночас в ISW констатували, що російські війська змогли контратакувати у Кринках, що розташовані на відстані 30 кілометрів на північний схід від міста Херсон та 2 кілометрів від річки Дніпро.

Як повідомлялося, Сили оборони продовжують стримувати ворога на Куп’янському та Бахмутському напрямках, тривають штурмові дії південніше Бахмута.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-