«Візьми позицію або помри»: у ЗСУ розповіли про нову тактику росіян поблизу Авдіївки

«Візьми позицію або помри»: у ЗСУ розповіли про нову тактику росіян поблизу Авдіївки

Укрінформ
Загарбники не полишають спроб оточити Авдіївку на Донеччині, військове командування РФ поповнює «знекровлені штурмові підрозділи».

Про це повідомив речник Сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун в ефірі телемарафону «Єдині новини», передає Укрінформ.

«Якщо приблизно охарактеризувати тактику застосування своїх підлеглих генералітетом російським, то це «візьми позицію або помри», - зазначив він.

Штупун пояснив, що саме через таку позицію російського командування росте кількість дезертирів, і офіцери, командування змушені застосовувати загороджувальні загони, фізичну силу, а інколи навіть розстріли своїх підлеглих.

«Безуспішними були наступальні дії противника східніше Кераміка, також в районах Новобахмутівки, Степового і Авдіївки. Загалом за добу там відбито 26 атак», - розповів речник.

Читайте також: Сили оборони за тиждень знищили 711 одиниць ворожої техніки та озброєння

Водночас у напрямку Мар'їнки і Новомихайлівки українськими оборонцями було відбито 22 атаки, а на Шахтарському напрямку ворог вів безуспішні штурмові дії біля Старомайорського.

«На Запоріжжі зафіксовано невдалі атаки противника в районах Роботиного, Новопрокопівки та західніше Вербового», - підкреслив Штупун.

Окрім того, ЗСУ продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку.

«Загалом в операційній зоні ОСТУВ «Таврія» ворог минулої доби втратив 531 особу, 5 окупантів на Донеччині здалися в полон. Знищено 36 одиниць військової техніки. Серед них 2 засоби ППО та 2 одиниці спецтехніки. Також знищено 2 склади боєприпасів і ще 3 досить важливі для ворога об'єкти», - резюмував речник Сил оборони Таврійського напрямку.

Як повідомляв Укрінформ, російські загарбники нищать цивільну інфраструктуру та житлові будинки Авдіївки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-