На лівому березі Дніпра Сили оборони закріпилися на кількох плацдармах

На лівому березі Дніпра Сили оборони закріпилися на кількох плацдармах

Дані Генштабу
Укрінформ
На Херсонському напрямку Сили оборони України закріпилися на кількох плацдармах лівого берега річки Дніпро та проводять заходи для подальшого розширення.

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 18:00 п'ятниці, 17 листопада, передає Укрінформ.

«На лівому березі річки Дніпро на Херсонському напрямку, завдяки мужності та професійності українських морських піхотинців, у взаємодії з іншими підрозділами Сил оборони, вдалося закріпитися на декількох плацдармах», – ідеться у повідомленні.

За даними Генштабу, на вказаній ділянці фронту українські захисники відбили шість ворожих атак. Оборонці проводять заходи для розширення займаного плацдарму.

На Мелітопольському напрямку наступальна операція Сил оборони триває. На Бахмутському напрямку захисники продовжують здійснювати наступальні (штурмові) дії.

Оборонці завдають російським військам втрат у живій силі та техніці, виснажують їх уздовж усієї лінії фронту.

Загалом на фронті протягом доби відбулися 53 бойові зіткнення. Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною.

Читайте також: На лівому березі Дніпра активно працюють різні підрозділи Сил оборони - Гуменюк

Українська авіація за добу завдала по російських загарбниках 12 ударів: два – по зенітно-ракетних комплексах, решту – по районах зосередження особового складу.

Підрозділи ракетних військ ЗСУ зі свого боку уразили три райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки ворога, шість його артилерійських засобів, склад боєприпасів, засіб протиповітряної оборони та пункт управління.

Російська Федерація протягом доби здійснила один ракетний і 24 авіаційні удари, а також 18 обстрілів із реактивних систем залпового вогню по позиціях Сил оборони і населених пунктах. Також росіяни вкотре атакували Україну ударними дронами типу Shahed-136/131.

Читайте також: Ворог перегруповується і готується до наступу на Куп'янськ - Сили оборони

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка суттєво не змінилася, ознаки формування наступальних угруповань не виявлені.

Визначені підрозділи Збройних сил Білорусі продовжують виконувати завдання у прикордонних з Україною районах.

На Сіверському і Слобожанському напрямках Росія зберігає військову присутність у прикордонних районах, продовжує проводити диверсійно-розвідувальну діяльність, обстрілювати зі своєї території населені пункти та нарощувати щільність мінно-вибухових загороджень уздовж державного кордону України.

Під ударами російських мінометів й артилерії на вказаних двох напрямках опинилися близько 30 населених пунктів, зокрема Сеньківка, Клюси, Карповичі та Леонівка Чернігівської області, Заріччя, Бруски, Волфине, Миропілля, Степок і Попівка Сумської області, Ветеринарне й Бударки Харківської області.

На Куп’янському напрямку війська РФ безуспішно вели штурмові дії в районах Синьківки, Петропавлівки й Іванівки Харківської області. Під вогнем російських мінометів й артилерії тут опинилися понад 10 населених пунктів, серед яких – Дворічна, Синьківка, Петропавлівка, Іванівка й Берестове.

У районі Куп'янська Харківської області зафіксований удар ворожої авіації.

На Лиманському напрямку російська армія наступальних (штурмових) дій не вела, натомість обстріляла з мінометів й артилерії близько 10 населених пунктів, зокрема Невське й Білогорівку Луганської області, Торське, Серебрянку, Верхньокам’янське, Спірне та Роздолівку Донецької області.

На Бахмутському напрямку росіяни вели штурмові дії в районах Васюківки, Кліщіївки та Андріївки Донецької області. Сили оборони там відбили дев'ять ворожих атак.

Від артилерійського й мінометного вогню загарбників на Бахмутському напрямку протягом доби потерпали понад 10 населених пунктів, серед них – Маркове, Часів Яр, Іванівське, Кліщіївка та Нью-Йорк Донецької області.

На Авдіївському напрямку війська РФ вели безуспішні штурмові дії в районах Кераміка, східніше від Новобахмутівки, Степового, Авдіївки та південніше від Тоненького Донецької області. Українські захисники там відбили 17 ворожих атак.

Під вогнем російських мінометів й артилерії на Авдіївському напрямку опинилися понад 15 населених пунктів, зокрема Олександропіль, Очеретине, Степове, Авдіївка, Сєверне та Нетайлове Донецької області.

На Мар’їнському напрямку росіяни вели безуспішні штурмові дії в районах Мар’їнки й Новомихайлівки Донецької області. Сили оборони там відбили 18 ворожих атак.

У районах Побєди й Новомихайлівки Донецької області російська армія завдала авіаційних ударів. Із артилерії й мінометів на цьому напрямку загарбники атакували Красногорівку, Максимільянівку, Георгіївку, Мар’їнку, Антонівку та Веселий Гай.

Читайте також: Росія вже втратила 15 кораблів та 12 були пошкоджені - речник ВМС

На Шахтарському напрямку війська РФ вели безуспішні штурмові дії південніше від Водяного Донецької області, із авіації вдарили по районах Водяного й Урожайного.

Ворожих обстрілів із артилерії й мінометів протягом доби на Шахтарському напрямку зазнали близько 10 населених пунктів, серед яких – Водяне, Вугледар, Новоукраїнка, Золота Нива, Урожайне й Новопіль Донецької області.

На Запорізькому напрямку росіяни вели безуспішні штурмові дії в районах Роботиного та західніше від Вербового Запорізької області. Українські захисники там відбили три ворожі атаки.

Із артилерії й мінометів російська армія била по більш ніж 15 населених пунктах, зокрема по Левадному, Полтавці, Залізничному, Чарівному, Малій Токмачці й П'ятихатках Запорізької області. Із авіації ворог ударив по району Новоданилівки.

На Херсонському напрямку війська РФ завдали авіаудару в районі Тягинки Херсонської області. Від артилерійського вогню загарбників потерпали Херсон, Токарівка, Садове, Чорнобаївка, Білозерка й Велетенське Херсонської області та Солончаки Миколаївської області.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч на 17 листопада протиповітряна оборона України знищила 9 із 10 ворожих дронів типу Shahed, запущених російськими військами з Приморсько-Ахтарська (Краснодарський край РФ).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-