На лівому березі Дніпра активно працюють різні підрозділи Сил оборони - Гуменюк

На лівому березі Дніпра активно працюють різні підрозділи Сил оборони - Гуменюк

Укрінформ
На лівому березі річки Дніпро на Херсонському напрямку зараз активно працюють різні структурні складові Сил оборони.

Про це керівниця об’єднаного пресцентру Оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк заявила в ефірі телемарафону «Єдині новини», передає Укрінформ.

«Там працюють різні Сили оборони, різні структурні складові Сил оборони, не тільки морська піхота. Там працюють різні підрозділи за своїм призначенням. Робота дуже потужна не тільки з особистою присутністю, а й аеророзвідка, артилерія дуже багато чого роблять для того, аби ті, хто закріплюється на лівому березі, мали більш-менш забезпечений спокій», - сказала Гуменюк.

Вона зауважила те, що українські захисники не можуть оприлюднювати забагато інформації про свої дії, адже ворог активно відстежує все, що відбувається в інформаційному просторі стосовно лівого берега. Раніше росіяни знищили на окупованій території вежі мобільного зв’язку, аби позбавити мешканців можливості отримувати правдиву інформацію. Зі свого боку українські військові упродовж певного часу розгортали інформаційні кампанії і тепер вже виходять на певний відкритий етап, у межах якого можуть пояснити свої дії.

Читайте також: ЗСУ на лівому березі Дніпра проводять диверсійні, рейдові та розвідувальні дії - Генштаб

«Робота триває. Робота потужна. В умовах поганої погоди вона ускладнюється, тому що це ускладнює не тільки фізичне просування, це ускладнює аеророзвідку, тому що грозове попередження. Те, що у ворога зараз немає можливості так само потужно використовувати тактичну авіацію, як вони робили це раніше (пам'ятаєте бомбардування у кількості 80+, 70+ КАбів за добу?), то зараз ось цей період і використовується для того, щоб максимально надійно закріпити наші успіхи», - сказала керівниця об’єднаного пресцентру Оперативного командування «Південь».

Генеральний штаб Збройних сил України зранку поінформував про те, що Сили оборони провели серію успішних дій на лівому березі річки Дніпро на Херсонському напрямку. Йдеться про диверсійні, рейдові та розвідувальні дії. Нині виявляються шляхи логістичного постачання боєприпасів та продовольства окупантів. Здійснюється розвідка місць розташування особового складу та техніки російсько-окупаційних сил, позицій артилерії з метою їх подальшого знищення. Тривають важкі бої.

Українські воїни завдають значних втрат ворожим силам, знищують техніку та особовий склад. Попри достатньо серйозну лінію укріплень та потужний опір ворога, вдалося провести декілька вдалих та успішних дій. Ворог намагається вибити українських бійців із зайнятих позицій, через що має великі втрати.

Читайте також: Зеленський подякував військовим за рух вперед на лівобережжі Херсонщини

Як повідомлялося, з початку проведення цих заходів противник втратив особового складу – 1 216 вбитими та 2 217 пораненими, 24 танки, 89 артилерійських систем та мінометів, 135 одиниць різноманітної автомобільної техніки, 48 бойових броньованих машин, 9 РСЗВ, 14 плавзасобів, 15 одиниць спеціальної техніки, 4 командні пункти, 29 складів з боєприпасами. Крім того, нейтралізовано 135 FPV-дронів та 5 БПЛА оперативно-тактичного рівня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-