У Пентагоні розповіли про навчання українських пілотів на F-16

У Пентагоні розповіли про навчання українських пілотів на F-16

Укрінформ
Міністерство оборони США бере участь у навчанні українських пілотів на F-16 та має на меті забезпечити наявність запасних частин для підтримки літаків, які відправлять в Україну.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на пресреліз Пентагону. 

«Міністерство оборони вже бере участь у навчанні готових українських пілотів керувати літаком F-16. Паралельно вирішується питання щодо забезпечення України запасними частинами для цих літаків», - йдеться у повідомленні.

Пентагон нагадав, що раніше цього року Держдепартамент США заявив про готовність схвалити передачу третьою стороною літаків F-16 американського виробництва Україні. Нідерланди, Данія та Норвегія оголосили про намір здійснити постачання, вивівши літаки з парку їх ВПС.

«Щоб гарантувати українським пілотам успіх в експлуатації F-16, вони проходять навчання у США та Європі як з льотної експлуатації, так і з технічного обслуговування», – наголошується у заяві Пентагону.

Читайте також: Тренування українських пілотів на F-16 розпочались, але поки що є мінімальними - Зеленський

За словами заступника міністра оборони США із закупівель та матеріально-технічного забезпечення Білла Лапланте, без запасних частин винищувачі F-16, на яких літатимуть українці, можуть бути виведені з експлуатації лише за кілька місяців. 

Він наголосив на необхідності створити запас запчастин для літаків на 90 днів.

«Оскільки інші країни надають свої літаки, ми повинні переконатися, що якщо вони не нададуть запчастини, ми знайдемо запчастини та надамо їх», - зазначив Лапланте.

Як повідомлялося, 7 листопада Президент Володимир Зеленський подякував Нідерландам і Премʼєр-міністру Марку Рютте за підтримку України, зокрема відправку п’яти літаків F-16, які вже прибули до Румунії.

10 листопада командувач збройних сил Нідерландів генерал Онно Ейхельсхейм повідомив про намір до кінця року відправити в Румунію всі обіцяні винищувачі F-16 для навчання українських пілотів, загалом йшлося про 12-18 машин.

Читайте також: У Румунії почав роботу центр підготовки українських пілотів F-16 - Зеленський

У Румунії вже почав роботу центр підготовки пілотів винищувачів F-16, де навчатимуться українські захисники.

Фото: Defensie.nl

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-