Тренування українських пілотів на F-16 розпочались, але поки що є мінімальними - Зеленський

Тренування українських пілотів на F-16 розпочались, але поки що є мінімальними - Зеленський

Укрінформ
Тренування українських пілотів на винищувачах “F-16” поки що є “мінімальними”, оскільки у воюючій країні всіх пілотів відправити на навчання неможливо.

Про це Президент Володимир Зеленський сказав в інтерв’ю журналістам із 11 країн Африки, інформує пресслужба глави держави.

“Що стосується “F-16”, то тренувальні місії розпочалися. Вони поки що, на мою думку, мінімальні. Чи хочемо це пришвидшити і збільшити? Так! Для цього потрібні пілоти і тут ви повинні знати, що це складно, бо ми у війні”, - сказав він.

За словами Президента, у нинішніх умовах військові змушені балансувати між навчанням українських пілотів літати на винищувачах “F-16” і захистом українського повітряного простору.

Читайте також: У Румунії почав роботу центр підготовки українських пілотів F-16 - Зеленський

Зеленський зазначив, що хоча Росія і має повну перевагу у повітрі, українські пілоти є “хоч якимось стримуючим фактором”.

При цьому він наголосив, що українські аси з початку війни знищили багато російських літаків.

Зеленський також зауважив, що зменшити присутність російських літаків у небі можна шляхом збільшення ППО. “Тоді вони самі будуть боятися. Це потрібно і це допоможе відстояти наше небо”, - сказав він.

Нагадаємо, у Румунії, на авіабазі Фетешті 13 листопада відкрився тренувальний центр для пілотів винищувальної авіації. На ньому військові, у тому числі українські пілоти, навчатимуться пілотування на американських винищувачах “F-16”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-