ЄС обіцяє виконати зобов’язання - з весни виробляти за рік мільйон снарядів та ракет

ЄС обіцяє виконати зобов’язання - з весни виробляти за рік мільйон снарядів та ракет

Укрінформ
Єврокомісар з питань внутрішньої торгівлі Тьєррі Бретон на засіданні Ради міністрів ЄС із зовнішніх відносин (на рівні міністрів оборони) в Брюсселі звітуватиме про виконання плану із нарощування потужностей виробництва снарядів країнами Євросоюзу.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми маємо позитивні новини – наша можливість виробництва збільшилаcь на 20-30 відсотків після середини лютого 2023. Звичайно, наша мета – значно вищі цифри, і ми їх отримаємо трохи згодом, а саме навесні 2024 року. Згідно з нашими зобов’язаннями перед Україною, ми пообіцяли вийти на щонайменше мільйон снарядів та ракет (щороку - ред.). І ми цього обов’язку дотримаємось», - повідомив Тьєрі Бретон журналістам перед початком зустрічі з міністрами.

Єврокомісар з питань внутрішнього ринку, «як відповідальний за можливості виробництва в Європі», також прокоментував заяву міністра оборони Німеччини Бориса Пісторіуса, який сказав, що сумнівається у таких оптимістичних прогнозах.

Читайте також: НАТО вже замовило у промисловості боєприпаси на €2,4 мільярда – Столтенберг

«Я зробив тур всіма потужностями європейськими – і хороша новина – потужності є, їх треба було лише наростити. І я вам кажу, що виробництво понад мільйона снарядів, враховуючи наші можливості, починаючи з весни – буде дотримано! Далі справа за конкретними країнами – це їх відповідальність дотримуватись своїх термінів та обсягів. Це вони повинні добре контролювати і найголовніше розуміти, що те, що вони виробляють, повинно направлятись насамперед в Україну».

Ще однією з тем зустрічі міністрів в Брюсселі, за словами Бретона, є «безумовна підтримка України», попри трагічні події на Близькому Сході.

Читайте також: Кулеба підтвердив, що ЄС не встигне передати Україні обіцяний мільйон боєприпасів до березня

Як зауважив єврокомісар, йдеться про створення нової спільної стратегії захисту Європи.

Напередодні високий представник ЄС Жозеп Боррель заявив, що Євросоюз продовжує працювати над виконанням зобов’язання щодо поставки в Україну мільйона артилерійських снарядів, водночас імовірно, що зробити це до кінця року не вдасться з огляду на темпи виробництва боєприпасів.

Як повідомлялося, сьогодні у Брюсселі відбувається Рада ЄС із зовнішніх відносин (на рівні міністрів оборони). Одним із головних питань, що розглядають європейські міністри, є продовження та збільшення надання військової допомоги для України у її боротьбі проти російського вторгнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-