Сили оборони відбили вісім атак росіян на Авдіївському і 15 на Мар’їнському напрямках

Сили оборони відбили вісім атак росіян на Авдіївському і 15 на Мар’їнському напрямках

Укрінформ
На Авдіївському напрямку за останні дві доби окупанти збільшили кількість авіаударів, здебільшого застосовують керовані авіабомби. Сили оборони сьогодні відбили вісім ворожих атак.

Про це повідомив речник об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун в ефірі телемарафону "Єдині новини", передає кореспондент Укрінформу.

“На Авдіївському напрямку тривають бойові дії. В останні дві доби окупанти збільшили кількість авіаударів. Здебільшого застосовують КАБи з літаків Су-35”, - сказав Штупун.

За його словами, ворог кидає вперед піхоту. Позавчора при спробі росіян застосувати бронетехніку знищено два їхні танки, 14 інших бронемашин, понад 10 ворожих бронеавтомобілів зазнали пошкоджень.

Читайте також: Ситуація в Авдіївці напружена, буде третя хвиля загострення - військова адміністрація

Речник поінформував, що сьогодні українські захисники відбили 8 спроб загарбників атакувати південніше від Новокалинового, в районах Авдіївки і Сєверного та на схід від Первомайського.

Коментуючи інформацію про те, що російські військові нібито частково зайшли у Степове і частково зайняли Авдіївський терикон, Штупун сказав: “Тривають бойові дії. Під час бою можна заскочити, а потім не вискочити, або відійти, якщо вцілів. Говорити про сталі позиції не можна”.

Він поінформував, що на Мар’їнському напрямку ворог за підтримки авіації вів безуспішні штурмові дії, у районі Мар'їнки і Новомихайлівки сьогодні відбито 15 атак ворога.

“Там стабільна активність невеликих піхотних груп ворога і постійні обстріли навколишніх населених пунктів з артилерії, РСЗВ і мінометів”, - зауважив Штупун.

Читайте також: Втрати росіян в Авдіївці вже більші, ніж у Вугледарі та Бахмуті - Барабаш

Водночас, за його словами, на Мелітопольському напрямку триває наступальна операція Сил оборони. Ворог намагається контратакувати, повернути певні позиції. Сьогодні відбито атаку південніше Золотої Ниви, а також чотири безуспішні штурмові дії в районі Роботиного, зазначив речник.

Як повідомляв Укрінформ, минулої доби на Мар’їнському напрямку Сили оборони відбили 24 атаки загарбників у районах Мар’їнки та Новомихайлівки.

Фото: Генштаб ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-