Ситуація в Авдіївці напружена, буде третя хвиля загострення - військова адміністрація

Ситуація в Авдіївці напружена, буде третя хвиля загострення - військова адміністрація

Ексклюзив
Укрінформ
Військова ситуація в Авдіївці дуже напружена, ймовірна третя хвиля загострення на цьому напрямку.

Про це сказав начальник Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш у інтерв’ю Укрінформу.

«Дуже напружена (ситуація у місті – ред.), ворог не залишає спроб все-таки оточити місто. Штурмують вони реально і вдень, і вночі. Гатять зі всього, що є в наявності. Ствольна, реактивна артилерія цілодобово працює по наших позиціях. Майже не вщухають і стрілецькі бої... Ми розуміємо, що третя хвиля цього загострення все-таки буде. Але наші хлопці чекають», - сказав Барабаш.

За його словами, у російських генералів «якісь містичні бажання до оточень, котлів, усіх цих історій». І це відбувається на тлі того, що на інших напрямках – Бахмутському, Херсонському, Запорізькому - у росіян суцільні невдачі, плюс незадовільна робота ППО в Криму та в прикордонних областях Російської Федерації.

«Скрізь на них щось летить, їм конче треба якісь «пабєди» для внутрішнього споживання», - зауважив Барабаш.

Він зазначив, що починаючи з 2014 року Авдіївку намагалися захопити декілька разів, нинішня спроба загарбників "вже тридцята чи п’ятдесята".

«Найімовірніше, спрацював якийсь розрив комунікацій між нижчою ланкою військового командування на місцях і військово-політичним керівництвом, умовно кажучи, в Кремлі. Десь на середній ланці спрацював цей збій. Бо знизу точно казали, що на Авдіївку так не можна йти, треба серйозніше підготуватися, а там, мабуть, перекрутили і сказали: «Все! Авдіївку візьмемо без проблем!» - сказав Барабаш.

За його словами, з огляду на на великі втрати ворога на Авдіївському напрямку хтось із військового керівництва РФ має відповісти, тому окупанти розказують у своїх Телеграм-каналах різні "байки", аби хоч якось виправдати це.

«Мовляв, що в такий спосіб вони запобігли головному удару, контрнаступу Збройних сил України, який нібито мав бути на Донецьк... Плюс окупанти розуміють, що Авдіївський напрямок – це певні панівні висоти. А вони воюють «по книжці» з часів Другої світової, яка пише, що треба «взять высоту любой ценой». Вони чомусь забувають, що зараз – зовсім інша війна: технологічна, великою мірою війна дронів тощо», - зазначив Барабаш.

За його словами, Авдіївка розташована на висоті, з міста видно Донецьк і Ясинувату, саме тому росіянам «це потрібно».

Читайте також: В Авдіївці від початку повномасштабної війни загинули понад 150 жителів - глава МВА

«І моя особиста думка - швидше за все, хтось із високих генералів пообіцяв Путіну, що Авдіївка буде взята. Тому вони зараз кидають сюди всі сили», - припустив Барабаш.

Як повідомлялося, армія РФ за всяку ціну намагається захопити Авдіївку: з 10 жовтня 2023 року була перша хвиля російських атак на місто, з 18 жовтня – друга хвиля.

Втрати росіян в Авдіївці вже перевищили їхні втрати і у Вугледарі, і у Бахмуті - це щонайменше три-чотири тисячі вбитими та сім-вісім тисяч пораненими, понад 400 одиниць техніки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-