В Авдіївці від початку повномасштабної війни загинули понад 150 жителів - глава МВА

В Авдіївці від початку повномасштабної війни загинули понад 150 жителів - глава МВА

Ексклюзив
Укрінформ
В місті Авдіївка Донецької області після 24 лютого 2022 року загинуло 154 мирних жителя, також під завалами зруйновних російськими загарбниками будинків залишаються тіла шістьох людей, два з них ще з травня.

Про це в інтерв’ю Укрінформу повідомив начальник Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш.

«З початку повномасштабного вторгнення підтверджена кількість людей, які залишаються під завалами. Ми поки що не подаємо їх як загиблих, бо тіл ще немає. Відомо, що під завалами перебувають шестеро людей, двоє з них – ще з травня», - сказав Барабаш.

Загалом, за його даними, в Авдіївці з 24 лютого 2022 року загинули 154 цивільні людини, серед них одна дитина.

Начальник МВА також зауважив, що в Авдіївці не залишилося жодного вцілілого будинку, а оцінити завдану місту шкоду зараз неможливо.

Читайте також: «Білі янголи» в Авдіївці під обстрілами евакуювали тіла двох людей

«Зараз це нереально. Іноді якісь експерти називають цифри, але я не бачу, як це фізично зробити, як оцінити у коштах, за якими принципами та підходами підрахувати вартість будівництва станом на ті роки й нині… У цих умовах ми навіть не маємо можливості все зафіксувати. Зрозуміло, що все зруйновано: вся інфраструктура, комунікації на 100%. Все треба заново будувати», - наголосив він.

Барабаш також висловив переконання, що після війни Росія виплачуватиме Україні репарації.

«Я не сподіваюся, а впевнений, що репарації будуть. І за всі злочини відповідатиме країна-агресор, Путін і ті люди, які йшли вбивати українців, руйнувати наші міста. Не одне покоління росіян відповідатиме, навіть ті, які ще не народилися», - заявив він.

На його думку, сума репарацій буде величезною - з огляду на масштаб спричинених агресором руйнувань.

Читайте також: У населених пунктах Донеччини багато людей залишилося, але з Авдіївки всіх дітей вивезли - ОВА

«Однозначно – вони будуть великими. Умовно, йдеться не про один чи два річні бюджети. Бо руйнування у нас по всій країні. І найголовніше, чого вже не повернеш, – життя людей», - заявив керівник Авдіївської МВА.

Як повідомлялося, Донецька область перебуває під постійними обстрілами російських військ, щодня ворог убиває і травмує цивільних жителів, руйнує інфраструктурні об’єкти. Російські загарбники з 10 жовтня 2023 року постійно атакують місто Авдіївку, намагаючись захопити місто.

Фото: Oleg Palchyk

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-