Президент: Дуже важливо пам’ятати, хто і як боровся заради України

Президент: Дуже важливо пам’ятати, хто і як боровся заради України

Відео
Укрінформ
У річницю визволення Херсона від російських загарбників Президент наголосив, що дуже важливо пам’ятати, хто і як боровся заради України, хто і як рятував життя людей і нашої держави. 

Про це у відеозверненні сказав Володимир Зеленський, передає Укрінформ.

"Сьогодні – річниця звільнення міста Херсона, і я вдячний усім, хто згадував, як херсонці протистояли окупанту, як чекали на повернення українського прапора, як зустрічали наших воїнів. Дякую всім, хто сьогодні вшанував пам’ять тих, хто віддав своє життя, щоб Херсон, як і вся наша держава, були вільним. Дуже важливо пам’ятати, хто і як боровся заради України, хто і як рятував життя людей і нашої держави. Я дякую й усім журналістам, які про це нагадують, кожному й кожній, хто береже цю пам’ять про визволення Херсона й про хоробрість херсонців", - сказав Президент.

Відео: ОП

Як зазначив глава держави, напередодні він підписав указ про нагородження воїнів, цивільних та представників місцевої влади, які відзначилися при захисті Херсонщини.

"Тих, хто бився заради держави. Тих, хто допомагав спротиву. Тих, хто рятував і рятує людей. І хто саме такий сміливий, як тепер світ знає сміливість українців. Разом із нашими воїнами в цьому указі також відзначені працівники органів місцевої влади. Це люди, які не полишили свої громади, допомагали захисту від окупантів, допомагали спротиву, лікували й лікують. Організовували допомогу тим, хто не міг сам себе забезпечити, рятували дітей від депортації, рятували людей від російського терору. Рятують і зараз. Під бомбами, в умовах постійних ударів", - зазначив Зеленський.

Читайте також: Сили оборони дадуть відповідь армії РФ на удари по Херсону й Херсонщині - Зеленський

Він подякував громадянам за хоробрість і відданість своїй роботі й Україні, всім, хто залишається й працює у громадах уздовж лінії фронту.

Як повідомлялося, 11 листопада 2022 року Херсон був визволений від російських загарбників. 

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-