Ситуація на фронті не вказує на можливість України отримати військову перевагу - президент Чехії

Ситуація на фронті не вказує на можливість України отримати військову перевагу - президент Чехії

Укрінформ
Президент Чехії Петр Павел не виключає, що наступного року Україна та Росія будуть змушені почати переговори, адже нинішня ситуація на полі бою не вказує на те, що Україна може отримати військову перевагу, а час грає на користь Росії.

Про це він заявив на конференції «Дипломатія та безпека» у четвер, передає Укрінформ із посиланням на Novinky.

«Наступного року може бути якийсь початок переговорів, оскільки розвиток подій не вказує на те, що українська сторона може отримати військову перевагу. Зараз час на користь Росії, яка має сильнішу мобілізаційну базу людських ресурсів», - заявив Павел.

Він нагадав, що Росія поповнює запаси зброї, зокрема, завдяки масовим поставкам з Північної Кореї та обходу санкції.

За його словами, Росія намагається затягнути війну на якомога довший період, а президентські вибори в США наступного року можуть похитнути готовність допомагати Україні та постачати їй зброю.

«Ситуація явно не є позитивною. Що має бути позитивним для України, так це те, що ми на її боці і повинні підтримувати її у досягненні цілей. У нас немає іншого виходу, окрім як продовжувати підтримку», – сказав Павел.

Водночас президент Чехії повторив на конференції, що «будь-який успіх Росії означатиме наш провал».

Читайте також: Президент Чехії: Якщо Україна впаде - впадемо ми всі

Як повідомляв Укрінформ, глава МЗС України Дмитро Кулеба відкинув можливість переговорів з Росією, заявивши, що «ми не повинні і не потрапимо в цю пастку».

Минулого тижня деякі медіа повідомили, що представники США і Євросоюзу начебто почали обговорювати з Україною можливі мирні переговори з Росією для припинення війни. У відповідь на ці повідомлення Президент Володимир Зеленський заявив, що на нього ніхто не тисне в цьому питанні.

Згодом представник Держдепартаменту США Ведант Пател сказав, що адміністрації США нічого не відомо про будь-які обговорення з українською стороною, які могли б спонукати Київ до «мирних переговорів» з Росією, щоби прискорити завершення війни в Україні.

В Офісі Президента закликають припинити свідомо догравати російські пропагандистські ігри, війна в Україні не перейде в затяжний конфлікт, і переговорів на умовах РФ не буде.

Фото: Petr Hloušek, Pravo

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-