Президент Чехії: Якщо Україна впаде - впадемо ми всі

Президент Чехії: Якщо Україна впаде - впадемо ми всі

Укрінформ
Чехія залишається вірною підтримці суверенітету України, усвідомлюючи надзвичайну важливість такої позиції.

Про це президент Чехії Петр Павел заявив на зустрічі з іноземними дипломатами з нагоди національного свята Дня проголошення незалежності Чехословацької Республіки, передає Укрінформ із посиланням на 420on.cz.

«На думку президента, нинішні конфлікти неможливо вирішити, просто вислухавши обидві сторони та провівши уявну лінію десь посередині. Він згадав про грубі порушення міжнародного права в Україні та напади Росії на невинних людей», - ідеться в повідомленні.

За словами глави держави, Чехія залишається вірною своїй позиції та підтримує суверенітет України. «Якщо Україна впаде, то впадемо ми всі», - сказав він.

Як зауважує видання, російського посла Олександра Змієвського не було запрошено на цю зустріч.

Читайте також: Жодна країна не може бути справді нейтральною до війни в Україні - Петр Павел

Президент Чехії також торкнувся теми ізраїльсько-палестинського конфлікту. «Тероризму немає місця у нашому суспільстві. Немає жодного виправдання жахливим діям ХАМАС. Зрештою, терористи заплатять за свої злочини, де б вони не були», - наголосив Павел.

Попри все, додає видання, чеський лідер висловив віру в дипломатичні здібності професіоналів, які присвятили своє життя тому, щоб зробити світ кращим. Він нагадав, що дипломатія зіграла ключову роль у створенні Чехословаччини, а згодом і Чеської Республіки.

Як повідомлялося, під час виступу в ООН Петр Павел заявив, що все керівництво Росії, відповідальне за вторгнення в Україну, повинно бути покаране.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-