В Україні продовжили воєнний стан і загальну мобілізацію - Зеленський підписав закони

В Україні продовжили воєнний стан і загальну мобілізацію - Зеленський підписав закони

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський підписав закони щодо продовження дії воєнного стану та загальної мобілізації в Україні на 90 діб – до 14 лютого 2024 року.

Про це свідчать картки законів №10211 "Про затвердження Указу Президента України "Про продовження строку дії воєнного стану в Україні" та №10212"Про затвердження Указу Президента України "Про продовження строку проведення загальної мобілізації" на сайті Верховної Ради, передає Укрінформ.

Зазначається, що обидва закони 9 листопада повернуті до Ради з підписом Президента.

Читайте також: Вишкіл, рекрутинг, смарт-мобілізація: як міністр Умєров хоче модернізувати армію

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 8 листопада ухвалила закони про затвердження указів Президента щодо продовження в Україні строку дії воєнного стану та загальної мобілізації з 16 листопада на 90 діб, тобто до 14 лютого 2024 року.

24 лютого 2022 року Російська Федерація розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. Того ж дня в державі було запроваджено воєнний стан та оголошено проведення загальної мобілізації – до 26 березня.

Згодом строк дії воєнного стану і проведення загальної мобілізації продовжувався парламентом до 25 квітня, 25 травня, 23 серпня, 21 листопада 2022 року, а також до 19 лютого, 20 травня, 18 серпня, 15 листопада 2023 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-