Кулеба закликав G7 розглянути спільну політику виробництва та постачання зброї

Кулеба закликав G7 розглянути спільну політику виробництва та постачання зброї

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба взяв участь у міністерському засіданні “Групи семи”, на якому запропонував розглянути спільну політику виробництва та постачання зброї.

Про це повідомили у МЗС України, передає Укрінформ.

Зокрема, глава МЗС звернув увагу колег на пріоритетність подальшої військової підтримки України та нарощування обсягів спільного виробництва зброї та боєприпасів в інтересах Сил оборони України та зміцнення обороноздатності союзників.

“Час створити спільний простір оборонних індустрій держав-членів “Групи семи”, Європейського Союзу та держав-кандидатів на членство в ЄС. Оборонні індустрії — це м’язи вільного світу і ми маємо їх накачати якомога швидше. Цього потребує реальність. Я закликаю вас розглянути спільну політику виробництва та постачання зброї”, - заявив Кулеба.

Міністр нагадав про успішне проведення у вересні в Україні Міжнародного форуму оборонних індустрій, участь в якому взяли 252 провідні оборонні компанії з понад 30 країн світу, і закликав співрозмовників активно заохочувати оборонні компанії у своїх країнах до співпраці з українськими партнерами та спільного оборонного виробництва.

Читайте також: Країни G7 засудили поставки зброї з КНДР до Росії

Також глава МЗС України наголосив на пріоритетній важливості спільної роботи над подальшим просуванням української Формули миру.

“Закликаю вас разом посилити зусилля з просування Формули миру Президента Зеленського, розширення географії її підтримки. Відновлення принципів статуту ООН і створення ефективних механізмів попередження війн — в інтересах усіх держав”, - наголосив Кулеба.

Як повідомляв Укрінформ, міністри закордонних справ країн «Групи семи» під час зустрічі в Токіо підтвердили рішучість нарощувати санкційний тиск на Росію та продовжувати підтримку України.

Фото: МЗС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-