Не маємо права опускати руки: Зеленський каже, що ситуація на фронті не патова

Не маємо права опускати руки: Зеленський каже, що ситуація на фронті не патова

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський наголосив, що ситуація на фронті не патова, і підкреслив, що ми не маємо права опускати руки.

Це про він сказав на спільній зустрічі з президентом Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн у спілкуванні зі ЗМІ в Києві, висловлюючи свою думку на прохання журналістів з приводу статті головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного.

“Пам’ятаєте, 24 числа (лютого - ред.) всі нам казали, скільки нам залишилося. І дійсно не всі лідери комунікували з нами, навіть тому, що трішки треба почекати і там будемо вже вирішувати це питання, вся країна буде захоплена. І були ті чи інші сигнали, умови тощо: треба все віддати, людей поміняти, Росію визнати, Європу забути, про НАТО не думати, і що таке Україна? Немає такої держави. Всіх цих голосів я багато чув всі ці роки. І я був абсолютно впевнений у нас. Ми були в складнішій ситуації, в якій, напевно, Україна з початку відновлення незалежності ніколи не була. Але ми дуже вірили і боролися. І перемогли. Сьогодні пройшов час. Люди втомлені. Всі втомлюються і є різні думки...Всі — люди, незалежно від свого статусу. І все зрозуміло. Тут нічого такого немає. Але це не патова ситуація. Я ще раз підкреслюю це. Ми про це вже говорили. Це не якась там новина”, - наголосив Зеленський.

Він зазначив, що Росія контролює небо.

“У наступальних місіях все зрозуміло - якщо ми бережемо наших військових, ми бережемо хлопців, дівчат. Коли вони (росіяни - ред.) контролюють небо, кидати, як Росія кидає немов м’ясо своїх людей, ніхто не хоче. Як побороти це? F-16”, - сказав Президент.

Він нагадав, що рішення по літаках F-16 є, але треба почекати, поки наші пілоти навчаться і повернуться з навчань.

Читайте також: Подоляк щодо статті Time про Зеленського: Це субʼєктивна думка конкретного журналіста

“Довгий процес. Швидкі є рішення, і вони не такі якісь там космічні, технологічні.. Ми спробували. Коли на фронті є ППО, всі чітко розуміють: військові ідуть вперед, біжать, їдуть, використовують техніку. Ідуть ті чи інші контрнаступальні дії. Ми були рік тому в складній, дуже складній ситуації, як зараз. Патовій ситуації , всі сказали - патовій ситуації. Все. Всі забули. Кілька впевнених хитрощів, тактик, військових операцій, і ви пам’ятаєте, Харківський регіон було звільнено, частина. І ви пам’ятаєте, що було в Херсоні”, - наголосив він.

Зеленський зазначив, що є різні думки про ситуацію, проте вважає, що “ ми не маємо права навіть думати опускати руки”.

“Яка альтернатива на ту чи іншу думку? Ми повинні думати, яка альтернатива. Так, ми повинні берегти наших людей. Факт. Але яка альтернатива? Треба віддати тоді третину нашої держави. Це буде тільки початок. Він (Путін - ред.) же цим не закінчить. Ми вже знаємо, що таке заморожений конфлікт. Ми для себе зробили висновки. Для чого ми з вами повертаємося до тієї чи іншої думки або формату? Треба всім зібратися і вирішувати питання, більше працювати з партнерами щодо ППО, блокувати небо, дати можливість нашим хлопцям зробити наступальні дії, відповідні наступальні дії. Ось про що треба думати. Тільки про це”, - наголосив Зеленський.

Читайте також: Правда Головкома Залужного: як оцінити та що додати?

Як повідомлялося, у виданні The Economist вийшов матеріал головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного, в якому він зазначив, що Україна зупинила набагато сильнішого ворога, однак зараз війна переходить на новий етап.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-