Український ВПК збільшив виробництво снарядів у 20 разів - депутат

Український ВПК збільшив виробництво снарядів у 20 разів - депутат

Укрінформ
Український військово-промисловий комплекс зростає. Зокрема виробництво снарядів порівняно з минулим роком збільшилося у 20 разів.

Про це повідомляє пресслужба Апарату Верховної Ради з посиланням на слова заступника голови парламентського Комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Єгора Чернєва, передає Укрінформ.

«Ми повинні мати план «Б», і ми його маємо. Наш військово-промисловий комплекс уже зростає. Наприклад, виробництво снарядів порівняно з минулим роком збільшилося у 20 разів», - поінформував Чернєв.

Водночас нардеп зазначив, що власними силами Україна поки не може покрити всі потреби, тому має створювати додаткові виробництва, у тому числі і спільні з партнерами.

Читайте також: У Британії не виключають, що їхні оборонні підприємства у перспективі можуть стати частиною ВПК України

За його словами, пріоритетом для ЗСУ наразі залишаються артилерійські снаряди та системи ППО.

«Зараз ми маємо певні рішення, як поєднати й використовувати пускові системи ППО радянського зразка та ракети, які наявні у США в достатній кількості. Сполучені Штати нам у цьому максимально допомагають», - зауважив Чернєв.

Читайте також: США готують Україні новий пакет військової допомоги на $425 мільйонів - Reuters

Окрім того, він підкреслив, що всі партнери України постійно наголошують на тому, що попри інші збройні конфлікти у світі Українська держава отримуватиме допомогу.

Як повідомляв Укрінфром, головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний наголосив, що цю війну неможливо виграти зброєю минулого покоління та застарілими методами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-