Війни в Україні можна було б уникнути, якби Путіна зупинили ще в Чечні - Закаєв

Війни в Україні можна було б уникнути, якби Путіна зупинили ще в Чечні - Закаєв

Укрінформ
Російсько-української війни можна було би уникнути, якби світ зупинив президента Російської Федерації Володимира Путіна ще під час чеченської війни.

Таку думку прем'єр-міністр Чеченської Республіки Ічкерія у вигнанні Ахмед Закаєв висловив на пресконференції в Укрінформі.

“Якби військового злочинця Путіна зупинили в Чечні, то сьогодні цієї варварської війни в Україні могло би не бути і було би врятовано тисячі українських дітей”, - заявив Закаєв.

Він наголосив, що світ має домогтися притягнення до відповідальності Путіна за всі вчинені воєнні злочини.

Водночас Закаєв розповів, що за останні 25-30 років у Чечні були вбиті понад 300 тисяч людей, 40 тисяч з яких - діти. “Українці як ніхто інший розуміють, що це таке. Я звертаюся до всіх дорослих та міжнародних інституцій - не можна допустити, щоб діти страждали. Це наше майбутнє - майбутнє всього людства, яке ми маємо оберігати від всіх негараздів, не кажучи вже про війни”, - підкреслив глава уряду Чеченської Республіки Ічкерія.

Читайте також: За життя Путіна жодних змін у політиці Кадирова не буде - Ахмед Закаєв

Закаєв також констатував, що 24 лютого 2022 року чеченський народ навіть не сумнівався, кого підтримувати у російсько-українській війні, тому згодом чеченські батальйони долучилися до відбиття російської навали разом зі Збройними Силами України у складі інтернаціонального легіону.

“Сьогодні ЗСУ допомагають всьому людству. Вони борються за всіх, хто сьогодні не охоплений імперськими амбіціями і не є частиною світового зла. Росія була такою, є такою і такою самою залишиться, якщо ми їй дамо зберегтися в такому ж вигляді. Ми всі маємо стати разом проти злочинця Путіна і домогтися того, щоб він був покараний”, - підсумував Закаєв.

Читайте також: Російські ліберали на Заході становлять більшу загрозу, аніж Путін – Ахмед Закаєв

Як повідомляв Укрінформ, раніше прем'єр-міністр Чеченської Республіки Ічкерія у вигнанні Ахмед Закаєв висловлював думку, що Російська імперія створювалася і розширювалася лише шляхом загарбницьких війн, позбутися цього всесвітнього зла можна лише шляхом її виключно цивілізованого «розчленування».

Фото: Павло Багмут

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-