Президент нагородив військових, які змінили ситуацію в Чорному морі на користь України

Президент нагородив військових, які змінили ситуацію в Чорному морі на користь України

Відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський із нагоди Міжнародного дня Чорного моря зустрівся із захисниками України та вручив їм державні нагороди.

Про це повідомляє пресслужба глави держави, передає Укрінформ.

Президент зазначив, що в цей день Україна відзначає хоробрість українських воїнів, які змінили ситуацію в Чорному морі на користь держави та міжнародного порядку.

«Битва за Чорне море ще триває, але ми вже можемо бути впевненими, що Росія в цій битві не переможе. Українці не дозволили ворогові використовувати Чорне море як плацдарм для десантів, атак проти наших південних регіонів», – наголосив він.

Зеленський нагадав, що визволенням острова Зміїний українські воїни забезпечили повернення контролю України над західною частиною акваторії Чорного моря.

«Російський флот поступово знищують наші морські дрони, наші ракети. І наші операції в Чорному морі поступово досягають усе більш далеких рубежів», – сказав глава держави.

За його словами, альтернативний «зерновий коридор» також є заслугою тих, хто розробляє й випробовує українську зброю, захищає порти й боронить небо, безпосередньо на морі виконує бойові завдання та знищує ворога.

Президент висловив переконання, що Чорне море стане взірцем того, як Україна вміє відновлювати безпеку – для себе та своїх партнерів.

Він підкреслив, що 31 жовтня Україна віддячує тим, хто знищував російські військові кораблі, розробляє зброю, зокрема морські дрони, захищає українські порти та судна, розміновує море в тих коридорах, які дуже потрібні для глобальної продовольчої безпеки.

Зеленський закликав пам’ятати кожного українського воїна, який віддав своє життя, очищуючи наше море від окупантів.

Присутні вшанували хвилиною мовчання всіх загиблих захисників України.

Військовослужбовці, які представляють Військово-Морські сили Збройних сил України, Державну прикордонну службу та Службу безпеки України, отримали з рук глави держави три відзнаки Президента «Хрест бойових заслуг».

Зеленський вручив військовослужбовцям ВМС України, Держприкордонслужби, СБУ та Головного управління розвідки Міноборони ордени «За заслуги» ІІІ ступеня, Богдана Хмельницького ІІІ ступеня, «За мужність» ІІІ ступеня, ордени Данила Галицького.

Відео: ОП

Президент побажав нагородженим, їхнім рідним і близьким безпеки, здоров’я і всім українцям – перемоги.

Читайте також: Зеленський нагородив ще 329 військових, 207 з них - посмертно

Як повідомляв Укрінформ, 31 жовтня відзначається Міжнародний день Чорного моря.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-