Росармія хоче досягти в Україні хоч якогось успіху для іміджу Путіна - Генштаб Естонії

Росармія хоче досягти в Україні хоч якогось успіху для іміджу Путіна - Генштаб Естонії

Укрінформ
Російські окупанти зараз намагаються перехопити ініціативу та досягти хоч якогось успіху у війні проти України.

Як передає Укрінформ, про це заявив керівник оперативного управління Генерального штабу Сил оборони Естонії Тармо Кундла, повідомляє ERR.

За його словами, це потрібно Росії для того, щоб створити успішний імідж для президента Володимира Путіна.

Він зазначив, що зараз російські війська продовжують інтенсивні атаки на напрямках Авдіївка-Мар'їнка та Куп'янськ-Лиман. Їхнім основним завданням, ймовірно, є "оформлення хоч якогось успіху, який можна представити громадськості у РФ як перемогу".

"По-перше, створення успішного військового іміджу важливе для Путіна у зв'язку з майбутніми президентськими виборами наступного року. Це необхідно також міністру оборони Шойгу, щоб зміцнити своє становище у міністерстві та загальмувати український контрнаступ", - заявив Кундла.

Також він висловив думку, що Україна продовжить здійснення рейдів у Херсонській області, "як і в попередні тижні". Таким чином українські військові хочуть зв'язати в цьому регіоні угруповання російських військ.

"Окремі уривки інформації говорять про те, що Москва перекинула туди додаткові підрозділи, тож, ймовірно, усе розвивається за планом України", - додав естонський військовий.

Читайте також: Ірландія заявила на саміті ЄС про підтримку України, «щоб Путін не пішов далі»

Як повідомлялось, Естонія розпочала надання військової допомоги Україні ще до початку широкомасштабної війни РФ проти України, що вплинуло на хід бойових дій у перші тижні війни. Уряд Естонії надав військової допомоги на суму понад 400 млн євро, що становить понад 1% ВВП Естонії. Станом на сьогодні Естонія вже надала Україні 16 пакетів військової допомоги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-