Українські пілоти у США почали льотну підготовку на F-16

Українські пілоти у США почали льотну підготовку на F-16

Укрінформ
Українські пілоти, які проходять навчання в Сполучених Штатах для керування бойовими літаками F-16, вже розпочали практичні заняття з льотної підготовки.

Про це йдеться в публікації спеціалізованого американського видання Air and Space Forces із посиланням на коментар речника Військово-повітряних сил США, передає Укрінформ.

«Навчальна програма відповідає базовим знанням і навичкам кожного пілота і, як очікується, триватиме кілька місяців», - зауважив офіційний представник американських ВПС.

За його словами, практичні тренування розпочалися цього тижня, у них залучена «невелика кількість» українських пілотів. Польоти забезпечує 162-е крило Національної гвардії ВПС штату Аризона, яке дислокується на базі Морріс в районі міжнародного аеропорту Тусона. Це єдиний підрозділ ВПС США, якому доручено навчати іноземних пілотів на F-16. Авіакрило вже підготувало пілотів з понад двох десятків країн керувати F-16.

Читайте також: Умєров обговорив з міністром оборони Данії пришвидшення передачі Україні F-16

Типовий курс підготовки F-16 триває близько шести місяців. Однак, за словами посадовців ВПС США, українські пілоти, швидше за все, матимуть свою програму з огляду на потреби обороняти українське небо вже зараз.

Як повідомлялося, європейські країни також організовують навчання українських пілотів на F-16.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-