Росіяни перегруповуються біля Авдіївки через значні втрати - Сили оборони

Росіяни перегруповуються біля Авдіївки через значні втрати - Сили оборони

Укрінформ
Російські підрозділи перегруповуються на Авдіївському напрямку у зв'язку зі значними втратами.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомив речник об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун, передає Укрінформ.

За його словами, наступальні дії росіян в районах Степового, Авдіївки, Сєвєрного та Невельського були безуспішними, українські захисники за тиждень знищили на Донеччині майже 3 тисячі окупантів.

Відео: телемарафон «Єдині новини»

«Штурми (біля Авдіївки - ред.) не припинилися, але стало їх дещо менше. Ворог перегруповується, адже зазнав тільки за останній тиждень майже 3 тисячі втрат на Донеччині. Тому навіть для Росії це досить дошкульно і ворог потребує перегрупування, щоб намагатися, можливо, йти далі», - сказав Штупун.

Читайте також: Ворог попри значні втрати не полишає спроб оточити Авдіївку - Сили оборони

«З гарних новин – воїни ОСУВ «Таврія» мали частковий успіх західніше Вербового, закріплюються, завдають окупантам втрат, триває розвідка і розмінування», - додав речник.

За його словами, загалом на Таврійському напрямку ворог завдав 2 ракетних та 10 авіаційних ударів і провів 49 бойових зіткнень

Він зазначив, що на Авдіївському напрямку ворог досить активно застосовує авіацію та намагається йти вперед. Зокрема, за три дні в районі Авдївки російські терористи скинули понад 50 керованих авіаційних бомб.

Читайте також: Авдіївка стає одним із найбільших цвинтарів для російських підрозділів

Водночас Сили оборони тримають оборону, наступальні дії ворога в районах Степового, Авдіївки, Сєвєрного та Невельського були безуспішними, понад 10 атак ворога захлинулось, підкреслив речник.

За його інформацією, також фіксується самовільне залишення бойових порядків представниками російських загонів «Шторм Z».

«В районах Марїнки та Побєди успішно відбито понад 20 штурмів ворога, тобто там напруження не спадає. На Шахтарському напрямку і Запорізькому всі атаки окупантів в районах Новомихайлівки, Причистівки, Старомайорського та південніше Золотої ниви і південно-східніше Малої Токмачки, що на Запоріжжі, теж зазнали невдачі», - розповів речник.

Артилерія Сил оборони виконала 1228 вогневих завдань. Загальні втрати ворога за добу склали 409 осіб, троє окупантів здалися в полон. Також знищено 27 одиниць військової техніки, зокрема, 3 танки, 8 ББМ та 7 артсистем, склад боєприпасів ворога та 18 одиниць ОВТ ворога пошкоджено.

Читайте також: Авдіївка за два-три тижні може перетворитися на суцільну руїну - голова МВА

Відповідаючи на питання щодо встановлення російськими окупантами триколору на Авдіївському териконі, Штупун повідомив: «Забігають інколи туди певні гарячі голови їх, тепер там тільки трупи або збиті ганчірки. Але бої тривають, ситуація нелегка».

Штупун не виключив, що ворог спробує розпочати нові атаки поблизу Авдіївки. «Ми готові до будь-яких дій противника, чекаємо», - запевнив Штупун.

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 25 жовтня 2023 року ліквідували близько 296 тисяч 310 російських агресорів, з них за минулу добу - 800.

Фото: Костянтин Ліберов

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-