Авдіївка за два-три тижні може перетворитися на суцільну руїну - голова МВА

Авдіївка за два-три тижні може перетворитися на суцільну руїну - голова МВА

Укрінформ
Російські війська безперервно обстрілюють Авдіївку, і за таких темпів місто за 2-3 тижні перетвориться на повністю зруйновану Мар'їнку.

Про це сказав у коментарі Українському радіо керівник міської військової адміністрації Віталій Барабаш, передає Укрінформ.

«Це загострення, яке почалося у нас 10 жовтня, додало ще більше руйнувань. Десятки багатоповерхових будинків за цей період зруйновано вщент. У деякі з них по дві ракети прилітало, деякі будинки зруйнували КАБи. Тобто, місто дійсно нищиться "не по днях, а по годинах". І дивлячись на ці руйнування, розумієш, що за таких темпів обстрілів Авдіївка за 2-3 тижні перетвориться на Мар'їнку (інше зруйноване російськими окупантами місто на Донеччині – ред.) Тобто, все залишиться на рівні фундаменту, це точно», - зазначив він.

За його даними, нині в Авдіївці залишаються 1599 місцевих мешканців. Здебільшого люди виживають за рахунок гуманітарної допомоги, яка доставляється в місто. Водночас Барабаш нагадав, що з початку цього загострення було припинено ввезення гуманітарної допомоги, але її у місті наразі достатньо, є резерви.

Водночас є продукти, які потрібно завозити частіше, зазначив голова МВА і додав, що напередодні, вперше за два тижні активізації російських обстрілів, вдалося завезти в Авдіївку хліб. «Це дуже небезпечно, але хліб у місто заїхав», - підкреслив він.

Читайте також: Авдіївка стає одним із найбільших цвинтарів для російських підрозділів

Також, за його словами, евакуація не припиняється. «Вчора (24 жовтня) ми її зупинили, бо дуже багато було обстрілів саме по дорозі. Сподіваюся, що людей, які були записані на евакуацію, сьогодні (25 жовтня) ми все-таки вивеземо. Але будемо дивитися по безпековій складовій», - додав Барабаш, наголосивши, що «однозначно треба виїжджати, незважаючи ні на що, бо головне – це життя».

Як повідомляв Укрінформ, за даними Сил оборони, російські загарбники попри значні втрати не полишають спроб оточити Авдіївку.

Фото: Віталій Барабаш

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-