Австралія надасть Україні пакет військової допомоги на $12 мільйонів

Австралія надасть Україні пакет військової допомоги на $12 мільйонів

Укрінформ
Уряд Австралії виділяє Україні новий пакет військової допомоги у розмірі 20 мільйонів австралійських доларів (12 млн доларів США).

Як передає Укрінформ, про це в соцмережі Х  повідомив прем'єр-міністр Австралії Ентоні Албаніз.

«Сьогодні ми оголосили, що Австралія надасть Україні додаткові 20 мільйонів доларів оборонної допомоги у вигляді інноваційного промислового обладнання місцевого виробництва», - заявив він.

The Canberra Times зазначає, що у новий пакет допомоги увійде обладнання для розмінування, портативні рентгенівські апарати, 3D-принтер для металу та системи для боротьби з безпілотниками, які були розроблені австралійськими компаніями DroneShield, Micro-X, Minelab і SPEE3D.

Також уряд відправить літак Королівських ВПС Австралії E-7A Wedgetail до Німеччини для підтримки зусиль міжнародної гуманітарної та військової допомоги Україні.

Міністр оборонної промисловості Пат Конрой подякував австралійським компаніям за роботу в рамках надання допомоги Україні.

Президент України Володимир Зеленський подякував Австралії за черговий пакет військової допомоги Україні.

«Протидронове озброєння, обладнання для розмінування та інша допомога є надзвичайно важливими для наших воїнів і всього народу. Високо цінуємо рішучу підтримку з боку Австралії в боротьбі України за свободу», написав Зеленський у соцмережі X.

Читайте також: Більшість республіканців вважають питання України ключовим для зовнішньої політики США - експерт

Як повідомляв Укрінформ, влітку уряд Австралії надав Україні пакет допомоги на суму 73,5 млн доларів, він включав, зокрема, 70 одиниць військової техніки для захисту від вторгнення РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-