Ексглава Роскосмосу Рогозін пропонував вдарити по Україні космічною ракетою - Bild

Ексглава Роскосмосу Рогозін пропонував вдарити по Україні космічною ракетою - Bild

Укрінформ
Російський політик Дмитро Рогозін, який раніше очолював держкорпорацію «Роскосмос», пропонував вдарити по Україні космічною ракетою.

Про це пише Bild, у розпорядження якого потрапили записи розмов Рогозіна із гендиректором ракетно-космічного центру «Прогрес» Дмитром Барановим, передає Укрінформ. 

Як зазначається, з початку січня 2023 року вони обговорювали технічні деталі організації удару по великому місту України за допомогою ракети-носія, яку використовують для польотів у космос. Чиновники вирішили, що найоптимальніше запустити її із космодрому у Плесецьку з вибухівкою на борту.

За словами Баранова, "головна проблема" в тому, що через надзвуковий вхід в атмосферу існуючі важкі фугасні авіабомби або керовані боєголовки будуть перегріватися при швидкості 6 км/сек. Рогозін пообіцяв порадитися з конструктором Юрієм Соломоновим. За кілька днів той знайшов рішення.

Ще один ризик, який обговорювали Рогозін і Баранов, — те, що частини ракети можуть впасти на територію РФ. Їх також турбувало, що похибка при ударі може становити від 50 до 100 км.

Читайте також: Роскосмос заявив, що стратегічний комплекс «Сармат» поставили на бойове чергування

Рогозін запитав Баранова, скільки часу знадобиться на підготовку операції. Той відповів, що близько шести місяців. Ексглава Роскосмосу зазначив, що передасть президенту РФ Володимиру Путіну план через керівника його адміністрації Антона Вайна.

За даними Bild, план було доведено до президента РФ 16 січня. Як він відреагував на нього – невідомо.

Як повідомляв Укрінформ, Рогозін, який раніше очолював держкорпорацію «Роскосмос», в результаті фейкових «виборів» на тимчасово окупованих Росією територіях «обраний» на протизаконну посаду «сенатора від Запорізької області».

Фото: Bild

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-