В ISW проаналізували, як вплине допомога КНДР Росії на фронт

В ISW проаналізували, як вплине допомога КНДР Росії на фронт

Укрінформ
Внутрішнє виробництво артснарядів в Росії та імпорт боєприпасів з Північної Кореї, ймовірно, дозволять російським військам підтримувати достатню інтенсивність артилерійського вогню в Україні у 2024 році, хоч і значно нижчу, ніж торік.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW), передає Укрінформ.

Зазначається, що західні джерела і супутникові знімки підтверджують, що північнокорейські поставки, які, ймовірно, здебільшого складаються з артснарядів, різко зросли після початку більш офіційної військово-технічної співпраці у вересні. Постачання, ймовірно, продовжиться.

"Виходячи із західних оцінок російських артилерійських виробничих потужностей і продовження північнокорейського артилерійського експорту, Росія, ймовірно, зможе підтримувати в цілому достатню інтенсивність обстрілів в осяжному майбутньому", - вважають аналітики ISW.

Хоча загальне зниження інтенсивності вогню може обмежити здатність російських сил проводити широкомасштабні наступальні операції, вони навряд зіткнуться з масштабною нестачею, яка б значно підривала бойові дії, йдеться у матеріалі. Водночас зниження інтенсивності вогню не надасть ЗСУ переваги, вважають експерти.

Читайте також: КНДР не зможе вгамувати снарядний голод росіян - експерт

"Ступінь, на якому міжнародні партнери підтримуватимуть здатність України утримувати ефективну вогневу спроможність щодо російських сил, буде ключовим фактором, що визначатиме відповідні спроможності у 2024 році", – наголошують аналітики.

Як повідомляв Укрінформ, раніше військовий експерт Петро Черник заявляв, що є підтвердження, що Російська Федерація отримала першу партію боєприпасів від Північної Кореї. Однак така кількість снарядів не зможе вплинути на хід війни.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-