КНДР не зможе вгамувати снарядний голод росіян - експерт

КНДР не зможе вгамувати снарядний голод росіян - експерт

Укрінформ
Є підтвердження, що Російська Федерація отримала першу партію боєприпасів від Північної Кореї. Однак така кількість снарядів не зможе вплинути на хід війни.

Як передає Укрінформ, таку думку висловив військовий експерт Петро Черник виданню АрміяInform.

"Є як мінімум одна підтверджена інформація, що великий ешелон зі снарядами у 74 вагони прибув у європейську частину РФ. Чи це багато? Один 50-тонний вагон вміщає до 500 снарядів. Якщо ці цифри перемножити, то вийде трохи більше ніж 36 тисяч. Отже, це показники застосування ледь на дві доби, а може й менше. Північна Корея не зможе забезпечити РФ потрібною кількістю снарядів. Така кількість снарядів однозначно не зможе нічого змінити на користь окупантів", - сказав Черник.

Він уточнив, що росіяни починали цю війну, маючи запаси снарядів у межах від 15 до 20 млн одиниць різних калібрів. Це неймовірно багато. Для прикладу, армія США на той час мала всього 2,5 млн снарядів. Росія й досі залишається найбільшим виробником снарядів у світі і виробляє близько 125–130 тис. одиниць на місяць.

Читайте також: Кім Чен Ин заявив, що готовий будувати далекосяжні відносини з Росією

За словами експерта, торік ворожі війська вистрілювали 45–80 тисяч снарядів на добу, і так відбувалося пів року. Це не вплинуло на перебіг війни. Більше того, саме українці перебувають у статусі наступаючої сторони. Тому кількадесят тисяч снарядів або навіть кількасот тисяч у межах тих самих пів року не допоможуть росії зламати перебіг війни в тому розумінні, як вона його бачить.

"Разом з тим виникає запитання, чому ж тоді РФ звертається по допомогу до Північної Кореї? Суть у тому, що в Росії починається серйозний снарядний голод. Якщо, скажімо, влітку минулого року вони виставляли артилерійські вали в межах 45 тис. пострілів на добу, а інколи добігало й до 80 тис., то зараз ці показники суттєво впали. Ледь виходять на нормативи 10–15 тис. А минулого тижня була доба, коли ми, українці, перевершили їх у загальних залпах. Це серйозна деталь", - наголосив Черник.

Читайте також: Південна Корея та США посилять співпрацю на тлі передачі КНДР зброї Росії

Він зауважив, що КНДР може надавати РФ якісь частини своїх снарядів, адже їхній воєнно-промисловий комплекс виріс з технологічного укладу Радянського союзу.

Як повідомляв Укрінформ, раніше військовий експерт Петро Черник заявив, що ЗСУ важливо в стратегічному плані утримувати Авдіївку, бо вона є воротами виходу окупантів на всю Донеччину.

Фото: АрміяInform

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-