Загострення в Ізраїлі не посуне «у затінок» російську війну в Україні - представник ЄС

Загострення в Ізраїлі не посуне «у затінок» російську війну в Україні - представник ЄС

Укрінформ
Після терористичного нападу ХАМАС на Ізраїль увага європейської громадськості й преси була дещо зміщена від подій в Україні до подій на Близькому Сході, але це не мало впливу на політику щодо України, оскільки агресія РФ несе екзистенційну загрозу для усього ЄС.

Про це у Брюсселі напередодні засідання Ради міністрів ЄС із закордонних справ, яка відбудеться наступного понеділка у Люксембурзі, заявив впливовий офіційний представник Європейського Союзу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У громадському сприйнятті та у медіа, дійсно, один конфлікт кидає певний затінок на інший, принаймні, у цей час. Але цього не відбувається у нашому випадку. Ми вже говорили тривалий час та продовжуємо вважати, що підтримка України була й залишається ключовим пріоритетом для Європейського Союзу, адже те, що там відбувається, є екзистенційною загрозою ЄС. Тому ми будемо робити це (підтримувати Україну – ред.), попри те, наскільки багато проблем і конфліктів ми матимемо навколо. Певні зміни в громадських настроях не відбиваються на нашій політиці», - зазначив офіційний представник ЄС.

Читайте також: Прем'єрка Литви: Війна в Ізраїлі не послабить допомогу Києву

Як повідомлялося, 24 жовтня в Люксембурзі відбудеться засідання Ради міністрів ЄС із закордонних справ, яка одним із головних пунктів порядку денного матиме продовження допомоги ЄС для України та просування Формули миру Президента Зеленського.

Читайте також: Саміт ЄС-США: Росія має відповісти за злочини та сплатити ціну за агресію проти України

Європейські міністри продовжать обговорення цих тем, яке вони почали під час виїзного засідання у Києві 2-го жовтня поточного року, яке було проведено за межами ЄС вперше в його історії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-