Президент обговорив з Байденом посилення далекобійних спроможностей України

Президент обговорив з Байденом посилення далекобійних спроможностей України

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський обговорив з Президентом США Джозефом Байденом подальше посилення далекобійних спроможностей України.

Про це Зеленський поінформував в Телеграмі, передає Укрінформ.

«Провів розмову з Президентом США Джозефом Байденом та подякував йому за ефективне виконання наших нещодавніх оборонних домовленостей.Українців дуже надихнуло отримання ракет ATACMS, а наші воїни успішно застосовують їх на полі бою.Обговорили подальше посилення наших далекобійних спроможностей», - написав Зеленський.

Читайте також: Байден виступить зі зверненням до нації щодо ситуації в Україні й Ізраїлі

Також він подякував за плідний візит спецпредставниці США Пенні Пріцкер, під час якого розпочали продуктивні переговори щодо шляхів використання заморожених російських активів.

Президент також поінформував про нещодавній закон про політично значущих осіб, ухвалений українським парламентом для просування реформ та початку переговорів про вступ до ЄС.

«Відзначив візит Джозефа Байдена до Ізраїлю з метою пошуку миру та захисту життів цивільних людей. Ми також обговорили наступні спільні кроки у просуванні #ФормулаМиру. Я привітав рішення США надіслати свого представника на наступну зустріч радників на Мальті наприкінці цього місяця», - зазначив Зеленський.

Читайте також: Байден проситиме Конгрес виділити Україні $60 мільярдів - ЗМІ

Він додав, що Україна вдячна за життєво важливу та стійку підтримку з боку США в боротьбі за свободу та проти російської агресії.

Як повідомлялося, на початку жовтня президент США Джо Байден заявив, що в питання передачі ракет збільшеної дальності ATACMS для України виконано все, про що просив його Президент України.У вівторок, 17 жовтня, Сили спеціальних операцій Збройних сил України провели успішну операцію DRAGONFLY з ураження аеродромів в тимчасово захоплених російськими загарбниками Бердянську та Луганську. Згодом Президент Володимир Зеленський підтвердив застосування Україною в цей день далекобійних ракет ATACMS.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-