Україна й Румунія розширять оборонне співробітництво - підписаний меморандум

Україна й Румунія розширять оборонне співробітництво - підписаний меморандум

Фото
Укрінформ
Україна й Румунія розширюватимуть взаємне військово-технічне співробітництво.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості України, передає Укрінформ.

«18 жовтня у межах візиту урядової делегації Румунії міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олександр Камишін та міністр економіки, підприємництва і туризму Румунії Штефан-Раду Опря підписали меморандум про взаєморозуміння. У документі йдеться про підтримку й розширення взаємного військово-технічного співробітництва між Румунією та Україною», - йдеться у повідомленні.

Очікується, що результатом цього меморандуму стане зміцнення дружніх двосторонніх відносин, що існують між Румунією та Україною, зокрема у сфері оборонної промисловості. Взаємовигідне партнерство передбачає підсилення обороноздатності України та розвиток ОПК Румунії.

Читайте також: Україна та Румунія домовилися про будівництво моста на кордоні

За словами Камишіна, нарощування співпраці з оборонними індустріями західних країн є одним із пріоритетів розвитку українського ОПК – Україна прагне повністю інтегруватися у безпековий простір НАТО та стати надійним партнером.

Своє чергою Опря зауважив, що румунська сторона підтримує поглиблення та розширення співробітництва між оборонними компаніями двох країн. Він також підтвердив готовність Румунії долучитися до програм відновлення, коли це стане можливо з безпекової точки зору.

Як повідомлялося, на спільному засіданні урядів України та Румунії 18 жовтня були підписані сім документів у різних сферах співробітництва.

Фото: mspu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-