Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

У Росії тотальна брехня влади перетворилася на такий самий тотальний самообман громадян

У Росії тотальна брехня влади перетворилася на такий самий тотальний самообман громадян

Блоги
Укрінформ
Є один вихід для кожного росіянина – прийняти безжалісну правду про себе, свою країну та її місце у світі

За трагедіями останніх років забулася історія про допінг у російському спорті. Але сьогоднішні новини нагадали про цей факт із минулого десятиліття – провальних «десятих».

Глава WADA Вітольд Банька заявив на сесії МОК у Мумбаї, що, ґрунтуючись на даних московської лабораторії LIMS: «На сьогодні було винесено 222 вироки, ще у 58 справах були пред’явлені звинувачення, у 145 справах розслідування продовжуються», повідомляє Telegram-канал Рывок и Прорыв.

Це справляє враження.

Але ж спорт – лише окремий випадок. Те саме в Росії у всіх сферах – технологіях, економіці, історії, внутрішній та зовнішній політиці. Буквально скрізь сприятлива «картинка» разюче відрізняється від того, що насправді. Один із яскравих прикладів – космос. Розповіді про успіхи іншої країни (СРСР) півстолітньої давності на тлі відставання від США назавжди.

Більше того, починаючи з лютого 2022 року напевно, але ще й до цієї дати, дедалі більше зростає агресія влади щодо людей та організацій, які говорять правду про те, що відбувається. В історії це, наприклад, «схід зірки» міфолога Мединського з його міркуваннями про двадцять вісім панфілівців.

Як наслідок, світовідчуття багатьох людей далеке від реального світу. Це дивує спостерігачів, які, чуючи дивні думки чималої кількості російських громадян, кажуть, що люди «зомбовані».

У Росії тотальна брехня влади перетворилася на такий самий тотальний самообман громадян.

Неважко бачити, що відбувається, коли правда відкривається. Багато хто не вірить, шукає виправдання, бажає примирити її зі своїми поглядами («у світі всі так роблять») і це виходить. Але, мабуть, до того часу, поки настане загальний крах.

Одного разу ми вже таке бачили – наприкінці СРСР. Дехто досі не вірить тій правді, що відкрилася. Що країна, в якій вони виросли, була не такою, як вони її собі уявляли. Звідси жаль-звинувачення: «Ех, яку країну розвалили!». Але якщо б вона була міцна, то ніяким окремим особам не було б під силу її «розвалити».

Не знаємо, що буде після кінця брехливого наскрізь путінського часу, але точно знаємо, що тотальна брехня та масовий самообман ні до чого доброго не приведуть. Похмілля буде важким.

Є один вихід для кожного росіянина – прийняти безжалісну правду про себе, свою країну та її місце у світі. Чим раніше цей вихід буде знайдено, тим краще для всіх нас.

Інформспротив

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-