Катар допоміг повернути трьох викрадених Росією українських дітей - ЗМІ

Катар допоміг повернути трьох викрадених Росією українських дітей - ЗМІ

Укрінформ
Трьох українських дітей, незаконно вивезених до Росії, цього тижня передадуть катарським дипломатам у Москві згідно з механізмом, створеним Катаром з метою повернення значної кількості викрадених росіянами дітей в Україну.

Про це повідомив Reuters з посиланням на офіційного представника Катару, поінформованого про плани, передає Укрінформ.

Також у п’ятницю Катар посприяв поверненню ще однієї української 7-річної дитини, яка возз’єдналася зі своєю бабусею та прямує в Україну через Естонію, повідомив чиновник.

Тепер до України повертатимуть 2-річного і 9-річного хлопчиків та дівчину 17 років. Катарські дипломати супроводжуватимуть дітей перед поверненням в Україну.

За словами катарського чиновника, повернення перших чотирьох дітей перевіряє систему, створену Катаром після місяців переговорів із Києвом і Москвою.

Державний міністр Катару з питань міжнародного співробітництва Лолва Аль-Хатер підтвердила посередництво країни та назвала повернення дітей цього тижня «лише першим кроком».

Укрінформ звернувся до МЗС України по коментар щодо цього питання.

Читайте також: Україні потрібен єдиний протокол повернення українських дітей, депортованих до РФ - експерти

Як повідомлялося, у липні Прем‘єр-міністр Денис Шмигаль заявляв, що держава Катар готова посприяти у поверненні з Російської Федерації незаконно вивезених українських дітей.

17 березня цього року Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав ордери на арешт уповноваженої при президенті РФ з прав дитини Марії Львови-Бєлової і російського диктатора Володимира Путіна у зв’язку із воєнними злочинами, а саме депортацією та незаконним переміщенням населення, зокрема дітей, з окупованої території України.

Фото: Handout

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-