Атаки російських військ у районі Авдіївки не досягли успіху - ISW

Атаки російських військ у районі Авдіївки не досягли успіху - ISW

Укрінформ
Наступальні операції РФ у районі Авдіївки минулої доби зазнали невдачі.

Такого висновку дійшов Інститут вивчення війни (ISW), передає Укрінформ.

«Російські наступальні операції в районі Авдіївки Донецької області 13 жовтня зазнали невдачі у всьому місті», - йдеться у звіті.

За словами аналітиків, геолокаційні дані за 12 та 13 жовтня вказують на певне просування росіян на південь від Красногорівки (5 км на північ від Авдіївки) та на південний схід від Первомайського (11 км на південний захід від Авдіївки).

На російських ресурсах з'явилась інформація щодо нібито російського контролю над Авдіївським коксохімічним заводом, проте ISW не знайшов жодних доказів цього.

Тим часом українські військові повідомляють, що продовжують відбивати російські атаки у районі Авдіївки.

Читайте також: У Білому домі переконані, що ЗСУ відіб'ють атаку росіян біля Лимана та Авдіївки

Із посиланням на заяви російських «воєнкорів» аналітики вказують на активне використання українськими силами мінних полів, щоб уповільнити просування ворога, водночас зношеність стволів знижує точність російської артилерії поблизу Авдіївки.

ISW також наводить слова одного з російських «воєнкорів», який каже, що російські сили можуть «стиснути український периметр», захопивши менш укріплену українську територію поблизу Авдіївки. Водночас він висловив занепокоєння, що російські генерали неправильно витлумачать ці обмежені просування та спробують прискорити наступальні зусилля на Авдіївку. А це може призвести до того, що російські війська будуть «бити по бетонних укріпленнях», поки сили не закінчаться.

Читайте також: «Авдіївка в оточенні»: у чому сенс цього нового фейка роспропаганди

Як повідомлялося, Генштаб ЗСУ заявив, що наАвдіївському напрямку загарбники не полишають спроб прорвати оборону ЗСУ, проте безуспішно. Українські військові за минулу добу відбили близько 20 атак у районах населених пунктів Авдіївка, Керамік, Тоненьке, Сєверне, Первомайське, Нетайлове Донецької області.

Фото ілюстративне: Телеграм\Віталій Барабаш

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-