Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

«Авдіївка в оточенні»: у чому сенс цього нового фейка роспропаганди

«Авдіївка в оточенні»: у чому сенс цього нового фейка роспропаганди

Блоги
Укрінформ
Найімовірніше, з Авдіївки хочуть зробити якесь мегадосягнення до Нового року і піднести змучене місто як подарунок Путіну. А це означає, що наступ не припиниться

Від авторів «Київ за 3 дні», «так ми ж Київ майже захопили» та «Бахмут у котлі!». Третій день поспіль низка російських джерел поширює несусвітну нісенітницю про те, що Авдіївка, один із найсильніших укріпрайонів по лінії фронту, опинилася в оточенні. Цю інформацію почали форсувати на тлі підвищення інтенсивності обстрілів з боку російських окупантів та активізації їхніх наступальних дій. Ось тільки їхній наступ у районі Авдіївки як почався з факапа, – втопили БРЕМ-1 під час форсування річечки, – так і триває.

Але спочатку невеликий екскурс до «військової науки» для дятлів, які називають себе «військовими кореспондентами». У роботі маршала Миколи Огаркова, до речі, у грудні 1979 року начальника генштабу, він один із небагатьох виступив проти самогубної для СРСР операції в Афганістані, вказуючи заздалегідь на її провальність, та чітко визначив, що є оточенням. І Авдіївка не відповідає цьому визначенню від слова зовсім.

Отож РОВ розгорнули наступ, ніби останній день живуть. У ньому бере участь біомаса зі складу 1 АК (чмобики «днр»), а також підрозділи 20-ї та 150-ї МСД 8-ї ЗВА. Противникові унаслідок інтенсивності ведення вогню і кількісного натиску вдалося захопити низку позицій, які не відіграють критичного значення, але це просування роспропаганда подає як перемогу.

Хоча є нюанс. У противника у першому ешелоні просто катастрофічні втрати. Тепер підраховують, але майже всі підрозділи, які брали участь у наступі, втратили боєздатність. Проте їх не відводять із зайнятих позицій, боячись втратити те небагато захоплене.

Найближчим часом буде введено додаткові сили. І з того, як себе проявить цей резерв, можна буде говорити про подальші перспективи цього наступу.

Але на сьогодні на південь та південний захід від Авдіївки РОВ не вдалося реалізувати жодного поставленого завдання, зокрема – виходу на село Північне. За наявності просування на півночі їм так і не вдалося відразу вийти на залізницю і, перерізавши її, зайняти Степове. Встановити повний вогневий контроль над дорогою 0542 також не змогли.

Тобто якщо зважити на витрачені сили та хвилі дешевого хайпу, основних завдань противник так і не зміг досягти.

Проте це не означає, що тиск припиниться. Командування російських окупантів поставило чітке завдання – потрібна перемога. Найімовірніше, з Авдіївки хочуть зробити якесь мегадосягнення до Нового року і піднести змучене місто як подарунок Путіну. А це означає, що наступ не припиниться, навіть коли він матиме характер топтання навколо одного ВОПа, посипаного круговою біомасою 1-го АК, і підкріпленням у вигляді підрозділів «Шторм-Z».

Олександр Коваленко, військово-політичний оглядач
Інформаційний спротив

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-