У держзраді підозрюють ексрозвідника, який втік до РФ і займається пропагандою

У держзраді підозрюють ексрозвідника, який втік до РФ і займається пропагандою

Укрінформ
У державній зраді підозрюється колишній кадровий офіцер-розвідник, який втік до Росії та звідти займається пропагандою.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

Підозрюваному інкримінують ч. 1, 2 ст. 111 Кримінального кодексу України - державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану.

За даними слідства, зловмисник до квітня 2014 року працював у розвідувальному органі України. Маючи відповідні професійні навички, досвід та спеціальні знання у сфері проведення інформаційних операцій, з 2013-го по 2023 рік він допомагав Росії у проведенні підривної діяльності проти України.

Читайте також: Підозру в держзраді оголосили екссудді, яка в Росії стала «сенаторкою від ЛНР»

Координуючи свої дії з представниками РФ, він здійснював інформаційну діяльність під псевдонімом та вигаданою легендою незалежного аналітика і публіциста. Підозрюваний поширював наративи російської пропаганди, які, починаючи з 2013 року, використовувались вищим військово-політичним керівництвом РФ.

У 2015 році ексрозвідник виїхав до РФ, де продовжив співпрацю з ворогом. Після повномасштабного вторгнення росіян в Україну підозрюваний виправдовував дії Збройних сил РФ, закликав громадян України співпрацювати із загарбниками та вчиняти дії з метою ліквідації Української держави.

Читайте також: Російський агент дістав 11 років тюрми за вбивство колишнього військового у Рівному

Використовуючи відомі прийоми інформаційних операцій, зокрема маніпулятивний виклад історичних фактів, викривлення причинно-наслідкових зв’язків, посилання на недостовірні дані, підозрюваний створив та поширив низку інформпродуктів – “О причинах неизбежной победы России", "Украинскую проблему будут решать раз и навсегда", "На наших глазах закрывается проект "Ukraina", "О нравственном одичании укропатриотов", "Почему Украина никогда не победит", "Там где мова, там неизбежно появится Бандера", "Единственное спасение для украинцев – Россия", "Украина – это непрерывный кровавый спектакль" та інші.

Як повідомляв Укрінформ, Служба безпеки України задокументувала нові злочини колишнього прем’єр-міністра Миколи Азарова і повідомила йому нову підозру.

Переховуючись від правосуддя за межами України, він активно співпрацює з російськими спецслужбами та виконує їхні вказівки щодо проведення підривної діяльності проти України. Для цього Азаров поширює наративи Кремля у своїх коментарях ворожим пропагандистам, у тому числі в ефірах ток-шоу Соловйова та Скабєєвої.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-