Підозру в держзраді оголосили екссудді, яка в Росії стала «сенаторкою від ЛНР»

Підозру в держзраді оголосили екссудді, яка в Росії стала «сенаторкою від ЛНР»

Укрінформ
Правоохоронці повідомили про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу колишній судді Апеляційного суду Луганської області, яка у 2014 році перейшла на бік ворога і згодом стала «сенаторкою» в Росії.

Про це 3-тє управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях повідомило у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Досудовим розслідуванням встановлено, що у 2014 році зрадниця увійшла до складу «МДБ ЛНР» та стала куратором судової гілки влади при загарбниках. У 2017 році наказом ватажка бойовиків Пасічника зловмисницю було призначено керівником «адміністрації голови ЛНР», а наприкінці 2022 року окупанти призначили її так званим «сенатором» Ради федерації Федеральних зборів Росії», - йдеться в повідомленні.

Установлено, що на всіх «посадах» фігурантка особисто забезпечувала функціонування та взаємодію органів влади загарбників, збирала й аналізувала інформацію про соціально-економічні та політичні процеси на тимчасово окупованій території Луганської області, виконувала вказівки щодо бюджетних та кадрових питань.

Нині у складі окупаційної адміністрації вона виконує представницькі та законотворчі функції, забезпечує функціонування всіх гілок «влади» загарбників на окупованих територіях.

Читайте також: Перший вирок за держзраду: мешканець Запоріжжя отримав довічне з конфіскацією всього майна

Слідчі ДБР повідомили жінці про підозру за ч. 3 ст. 109 (Дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади); ч. 2 ст. 110 (Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України); ч. 1 ст. 111 (Державна зрада) Кримінального кодексу.

Як повідомлялося, СБУ викрила призначених окупантами «керівників» двох міст на Луганщині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-