Іспанія передасть Україні шість установок для ЗРК Hawk і боєприпаси

Іспанія передасть Україні шість установок для ЗРК Hawk і боєприпаси

Укрінформ
Іспанія надасть Україні шість пускових установок для зенітно-ракетних комплексів Hawk та артилерійські боєприпаси калібру 155 та 105 мм.

Про це повідомляє Міністерство оборони Іспанії, передає Укрінформ.

На засіданні Контактної групи з питань оборони України міністр оборони Іспанії Маргарита Роблес зазначила, що шість нових зенітних ракетних установок будуть інтегровані в американську батарею, а з листопада в Іспанії організують навчання для українських операторів та фахівців з технічного обслуговування ЗРК Hawk.

Міністр також повідомила про майбутню поставку Україні артилерійських боєприпасів калібру 155 та 105 мм. За її словами, Україна також отримає важкі кулемети для посилення боротьби проти дронів.

Крім того, вона підтвердила, що польові сухі пайки вже прямують в Україну. Мадрид також відправить Києву електрогенератори та водолазні компресори, зимове спорядження для військових.

Водночас продовжуватимуться тренування українських військових, кількість підготовлених вояків може сягнути 4000.

Читайте також: Німеччина має дати Україні все для перемоги, включно з Taurus - депутат Бундестагу

Як повідомлялося, 11 жовтня у Брюсселі відбулося 16-те засідання Контактної групи з питань оборони України (формат «Рамштайн»), у якому взяв участь Президент України Володимир Зеленський.

5 жовтня Зеленський у межах саміту Європейської політичної спільноти у Гранаді обговорив із Прем'єр-міністром Королівства Іспанія Педро Санчесом новий пакет оборонної підтримки, який містить додаткові засоби ППО, артилерію й антидронові системи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-