Росіяни умисно б'ють по цивільних, прагнучи зламати волю до опору - Україна в ОБСЄ

Росіяни умисно б'ють по цивільних, прагнучи зламати волю до опору - Україна в ОБСЄ

Укрінформ
Російські війська ведуть цілеспрямовані обстріли цивільної інфраструктури нашої країни, намагаючись зламати волю українців до опору.

Як передає власний кореспондент Укрінформу, про це заявила заступниця постійного представника України при міжнародних організаціях у Відні Наталія Костенко під час чергового засідання Форуму з безпекового співробітництва.

"Очевидно, що росіяни ведуть війну з українським народом. Вони навмисно обстрілюють цивільне населення, намагаючись зламати волю українців до опору агресії", - сказала вона.

Костенко вказала на нещодавню доповідь Управління Верховного комісара ООН з прав людини про ситуацію в Україні, згідно з якою внаслідок російського вторгнення загинули вже майже 10 тис. цивільних осіб, десятки тисяч отримали поранення.

Читайте також: Росія досі сподівається на свою терористичну тактику - Україна в ОБСЄ

Український дипломат підкреслила, що авіаційні та ракетні удари росіян стали повсякденною реальністю життя в Україні.

"Ніхто не знає, який вибір зробить Росія для наступного ракетного терору. Однак панує одна похмура впевненість: цивільні особи та мирні міста стануть мішенню для російських військ. Для розуміння, лише за минулу добу Росія завдала авіаційних ударів по 21 українському населеному пункту та обстріляла з артилерії понад 130 населених пунктів по всій країні", - повідомила Костенко.

Попри це, наголосила заступниця очільника української місії в ОБСЄ, ЗСУ впевнено просуваються вперед.

Читайте також: Контрнаступ просувається, українці повертають позиції - генсек НАТО

"Українські війська продовжують проводити успішні наступальні операції в напрямку Мелітополя Запорізької області та Бахмута Донецької області. Найважчі бої тривають на Авдіївській ділянці фронту. Вчора російські війська намагалися наступати кількома колонами з десантом, під прикриттям артилерії, ракет та авіації. Російський наступ провалився – ціною колосальних втрат російські війська лише частково покращили свої позиції", - констатувала дипломат.

Як повідомляв Укрінформ, російські війська минулої доби завдали ударів по восьми областях України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-