Контрнаступ просувається, українці повертають позиції - генсек НАТО

Контрнаступ просувається, українці повертають позиції - генсек НАТО

Укрінформ
Контрнаступ українських військ, попри всі труднощі, просувається, і українські війська повертають позиції, а російські окупанти – втрачають.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це сказав генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг на початку засідання Ради Україна-НАТО на рівні міністрів оборони у середу у Брюсселі.

"Контрнаступ просувається. Це ніколи не було легко. Битва між Україною і росіянами розпочалася давно, але українці рухаються вперед. Вони повертають свої позиції, а Росія втрачає позиції", - сказав він.

Читайте також: Путін знову готується використати зиму як зброю проти України - Столтенберг

За словами Столтенберга, під час засідання буде обговорено ситуацію в Україні та підтримку Альянсом нашої країни у довгостроковій перспективі.

"Україна може розраховувати на подальшу підтримку НАТО в утвердженні як незалежної демократичної держави та інтеграції в євроатлантичну сім'ю, до якої Україна по праву належить. Ми будемо з Україною стільки, скільки буде потрібно", - наголосив генсек НАТО.

Читайте також: Складно передбачити результат наступного саміту, але Україна наближається до НАТО - Зеленський

Як повідомляв Укрінформ, у середу у Брюсселі проходить засідання Ради Україна – НАТО – спільного органу, де члени Альянсу і Україна збираються разом для консультацій у разі кризи і ухвалення рішень на рівних. Це вже четверте засідання Ради після першої зустрічі на Вільнюському саміті в липні за участі Президента України Володимира Зеленського.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-