Британія сьогодні оголосить про надання Україні нового пакета допомоги на £100 мільйонів

Британія сьогодні оголосить про надання Україні нового пакета допомоги на £100 мільйонів

Укрінформ
Міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс сьогодні оголосить про новий пакет підтримки України на понад £100 мільйонів та підписання подальших контрактів із протиповітряної оборони.

Про це повідомляється на сайті Міністерства оборони, передає Укрінформ.

Зазначається, що новий пакет допомоги включає засоби для розміновування, обслуговування техніки та зміцнення оборонних укріплень для захисту критично важливих об'єктів інфраструктури.

Міністр оборони зазначив, що під час нещодавнього візиту до Києва запевнив Президента Зеленського, що підтримка Великою Британією України та її найнагальніших потреб є непохитною.

«Сьогодні я з гордістю оголошую, що Велика Британія разом із нашими союзниками виконує цю обіцянку, уклавши нові контракти на постачання Україні критично важливих систем ППО», - наголосив він.

Читайте також: Зеленський і Сунак обговорили забезпечення тривалої глобальної підтримки України

Велика Британія і Данія започаткували Міжнародний фонд для України (IFU) у 2022 році, і Велика Британія тісно співпрацює з Україною для закупівлі засобів, які відповідають потребам ЗСУ. З того часу ще п'ять країн зробили внески до IFU, демонструючи Україні підтримку союзників.

Як повідомляв Укрінформ, Велика Британія надасть Україні десятки тисяч артилерійських снарядів до кінця року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-