У санкціях США враховані українські дані щодо іноземних компонентів у російській зброї - Єрмак

У санкціях США враховані українські дані щодо іноземних компонентів у російській зброї - Єрмак

Укрінформ
У санкційних пакетах США враховуються дані українських фахівців щодо іноземних компонентів в російському озброєнні.

Про це в Телеграмі написав керівник Офісу Президента Андрій Єрмак, передає Укрінформ.

"Група Макфола-Єрмака розробляє санкційні пропозиції, які враховуються в пакетах. Конкретно в обмеженнях, які були введені США проти низки компаній, за допомогою яких постачалася західна мікроелектроніка росіянам для виробництва зброї, є значний відсоток нашої роботи з партнерами. Ми виявляли мікроелектроніку, розуміли, що за компанії допомагають її постачати", - написав Єрмак.

Керівник Офісу Президента подякував українським експертам, інститутам та розвідці, які досліджують російське озброєння, виявляють іноземні компоненти та оперативно передають ці дані.

Як наголосив Єрмак, завдяки цьому вибудовується співпраця з партнерами.

"Наша задача - позбавити російський ВПК можливостей виробляти озброєння. Без технологічних іноземних компонентів для рф це стане неможливим", - зазначив він.

Читайте також: На кожну спробу Росії обійти санкції потрібна потужна відповідь світу - Президент

Як повідомлялося, США запровадили санкції проти понад 40 азійських компаній у зв'язку з підтримкою військової та оборонної промислової бази рф, зокрема постачання інтегральних схем американського походження.

США запровадили експортний контроль і щодо семи компаній з Фінляндії, Німеччини, Індії, Туреччини, Об'єднаних Арабських Еміратів та Великої Британії.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-