ООН направила експертів у село Гроза після терористичної атаки росіян

ООН направила експертів у село Гроза після терористичної атаки росіян

Укрінформ
ООН направила групу експертів у село Гроза Харківської області, де 5 жовтня внаслідок ракетного удару росіян загинули понад пів сотні людей.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Sky News.

Управління Верховного комісара ООН з прав людини зазначило, що відправило у Харківську область польову групу. «Польову групу ООН направлено для перевірки нападу РФ на українське село Гроза в Харківській області», – повідомили в Управлінні Верховного комісара ООН з прав людини.

«Верховний комісар ООН з прав людини Фолкер Тюрк, який на власні очі побачив жахливі наслідки таких ударів, глибоко шокований та засуджує ці вбивства», – заявила речниця управління Елізабет Тросселл.

Читайте також: У Грозі на Харківщині під час ракетного удару РФ люди загинули родинами

За її словами, експерти ООН, перебуваючи у селі Гроза, поспілкуються з мешканцями та постраждалими і зберуть більше інформації про обстріл росіянами цього населеного пункту.

Як повідомлялося, 5 жовтня російські війська завдали ракетного удару по магазину-кафе в с. Гроза на Харківщині, коли там відбувалися поминки за військовослужбовцем, якого перепоховали у рідному селі. 52 людини загинули, зокрема син, невістка та дружина загиблого воїна, одна постраждала померла у лікарні. Ще шестеро людей отримали поранення.

Читайте також: Кількість загиблих через ракетний удар по селу Гроза на Харківщині зросла до 52

За інформацією правоохоронців, удару по кафе росіяни завдали ракетою «Іскандер-М», її уламки вилучено з місця трагедії.

Фото: ДСНС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-