У Грозі на Харківщині під час ракетного удару РФ люди загинули родинами

У Грозі на Харківщині під час ракетного удару РФ люди загинули родинами

Укрінформ
У селі Гроза на Харківщині під час ракетного удару, завданого росіянами 5 жовтня, люди загинули родинами.

Про це в ефірі всеукраїнського телемарафону “Єдині новини” повідомив начальник Куп’янської районної військової адміністрації Андрій Канашевич, передає кореспондент Укрінформу.

“У нас є загиблі цілі родини. Ми чекаємо, коли приїдуть рідні, близькі, щоб спільно вирішити питання з похованням. Велика кількість жертв, і ми розуміємо, що тіла для поховання отримуватимемо поступово, протягом певного часу (після експертиз - ред.). Будемо допомагати по мірі видачі тіл робити поховання”, - сказав Канашевич.

Він припускає, що жертв ракетного удару більше, ніж 52.

“Тіла забрали на судово-медичну експертизу до Харкова вчора ввечері. Враховуючи, що тіла понівечені, що є фрагменти тіл, думаю, кількість збільшиться”, - зазначив начальник РВА.

Щодо поранених, які знаходяться у лікарнях, за інформацією Канашевича, четверо з шести - у важкому стані.

Читайте також: Ракетний удар по кафе на Харківщині: всі постраждалі - у важкому стані

“Сьогодні вранці одна жінка, яка у важкому стані, прийшла до тями. Наші лікарі - неймовірні молодці. Сподіваємося, що їм вдасться поставити людей на ноги, всі будемо за це молитися”, - наголосив він.

Як повідомлялося, 5 жовтня російські війська завдали ракетного удару по магазину-кафе в с. Гроза на Харківщині, коли там проходили поминки за військовослужбовцем, якого перепоховали в рідному селі. 52 людини загинули, в тому числі син, невістка та дружина загиблого воїна, одна постраждала померла в лікарні. Ще шестеро людей отримали поранення.

За інформацією правоохоронців, удару по кафе росіяни завдали ракетою “Іскандер-М”, її уламки вилучено з місця трагедії.

Як повідомив начальник Слідчого управління ГУ Нацполіції в Харківській області Сергій Болвінов, удалося встановити особи 35 загиблих.

Начальник поліції Харківщини Володимир Тимошко, поінформував, що четверо людей, у тому числі двоє дітей, вважаються зниклими безвісти. Ймовірно, вони серед неідентифікованих фрагментів тіл.

У зв’язку з масовою загибеллю цивільних громадян внаслідок терористичної атаки військовими РФ на Харківщині оголошена триденна жалоба, з 6 по 8 жовтня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-