На Таврійському напрямку ворог щодня втрачає понад 250 осіб

На Таврійському напрямку ворог щодня втрачає понад 250 осіб

Укрінформ
Упродовж останніх п’яти днів російські окупаційні війська на Таврійському напрямку втрачають щодоби понад 250 осіб, в полон за 5 днів здалося близько 50 окупантів.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомив речник об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку полковник Олександр Штупун.

«Якщо говорити про зону відповідальності ОСУ «Таврія» загалом, то протягом минулої доби ворог завдав 15 авіаційних ударів, дещо зменшилась з попередньою добою, та здійснив 912 артобстрілів, тут пішло збільшення. Загалом російські окупанти після втрат позицій в попередній період різко збільшили свою активність, провели 41 бойове зіткнення на Таврійському напрямку. Безуспішно ворог намагався відновити втрачене положення в районі Авдіївки, намагався покращити тактичне положення в районі Ласточкіного, продовжує штурми Марїнки та діє біля Красногорівки. Загалом там зафіксовано понад 15 невдалих ворожих атак. На Шахтарському напрямку наші воїни відбили атаки ворога в районах Золотої Ниви та Рівнополя, а на Запорізькому - біля Новодарівки, Вербового і Роботиного. Ми продовжуємо ведення наступальної операції », - повідомив речник.

Читайте також: Мелітопольський напрямок: ворог кидає на штурми десантні війська, але зазнає втрат

За його словами, підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони Таврійського напрямку виконали загалом 1240 вогневих завдань, загальні втрати ворога за минулу добу склали 309 осіб.

«Якщо говорити про крайні 5 діб, то щодня ворог вже протягом 5 діб втрачає по понад 250 осіб на день. Також минулої доби 3 російських окупантів здалися, за крайні 5 діб ця цифра вже складає близько 50 осіб, тобто ворог продовжує здаватися в полон», - розповів речник.

Він також повідомив, що упродовж минулої доби було повністю знищено 24 одиниці військової техніки ворога, ще майже 30 одиниць пошкоджено. Зокрема, знищено 4 танки, 13 ББМ, 4 артсистем, 2 автомобілі та одиницю спецтехніки, а також 4 ворожі склади з боєприпасами.

Читайте також: Росіяни могли збити власний Су-35 під Токмаком - британська розвідка

Як повідомляв Укрінформ, на Таврійському напрямку за три доби в полон здалися понад 20 російських загарбників. Підрозділи ракетних військ та артилерії Сил оборони таврійського напрямку протягом доби виконали 1194 вогневих завдання. За добу втрати ворога склали 251 особу, зокрема, в полон здалися 8 загарбників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-