Росіяни могли збити власний Су-35 під Токмаком - британська розвідка

Росіяни могли збити власний Су-35 під Токмаком - британська розвідка

Укрінформ
Російська протиповітряна оборона могла збити власний найсучасніший винищувач Су-35С у районі тимчасово окупованого Токмака в Запорізькій області.

Як передає Укрінформ, про це всоцмережі Х повідомляє Міноборони Британії з посиланням на дані розвідки.

«28 вересня 2023 року російські сили протиповітряної оборони, ймовірно, збили один зі своїх власних багатоцільових бойових літаків Су-35С над Токмаком, приблизно за 20 км від поточної лінії фронту. Хоча Росія втратила близько 90 літаків з початку вторгнення, це, ймовірно, лише п’ята втрата Су-35С, найсучаснішого російського бойового літака», – заявили у відомстві.

У міністерстві додали, що Токмак є сильно укріпленим містом, у якому часто розміщується російський штаб, який керує на одній із найбільш запеклих ділянок лінії фронту.

Читайте також: Юсов пояснив, навіщо росіяни малюють графіті винищувачів

«Ці штаби, як правило, захищаються спеціальними системами ППО малої та середньої дальності. Майже напевно вони перебувають у дуже високому стані готовності, оскільки Україна продовжує завдавати ефективних глибоких ударів по таких місцях», – зазначили у британському відомстві.

Як повідомляв Укрінформ, у серпні в Калінінградській області РФ в безлюдній місцевості розбився винищувач Су-30. Усі члени екіпажу загинули після падіння військового літака.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-