Вірменія прийняла першу тисячу біженців з Карабаху

Вірменія прийняла першу тисячу біженців з Карабаху

Фото
Укрінформ
У Вірменії вже 1050 осіб офіційно зареєструвалися як біженці з Нагірного Карабаху.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє DW із посиланням на уряд Вірменії.

Зазначається, що 410 осіб із цієї кількості побажали переїхати до місць проживання за своїм вибором. 360 біженців було розподілено у надане урядом житло, розміщення людей ще триває.

Потреби ще 280 людей уточнюються, йдеться у повідомленні.

Як інформує Радіо Азатутюн, машини «швидкої» допомоги у супроводі представників Червоного Хреста доправили з Нагірного Карабаху до Вірменії 23 тяжко поранених.

Нагадаємо, міністерство оборони Азербайджану 19 вересня оголосило про початок «антитерористичних заходів локального характеру у Карабаху». Баку зажадав виведення вірменських військ із регіону та розпуску «режиму сепаратистів».

МЗС Вірменії згодом звинуватило Азербайджан у вчиненні «етнічної чистки».

У Нагірному Карабаху було досягнуто домовленості про повне припинення бойових дій з 13:00 20 вересня. Азербайджан оголосив, що повернув регіон під свій контроль.

Читайте також: Азербайджан обіцяє амністію для вірменів Карабаху, які складуть зброю

Вірменія захопила Нагірний Карабах під час війни на початку 1990-х. Азербайджан повернув під свій контроль значну територію Нагірного Карабаху під час шеститижневого конфлікту у 2020 році. Тоді ж Азербайджан, Вірменія та Росія підписали угоду про припинення вогню в Нагірному Карабаху.

Фото azatutyun.am (RFE/RL)

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-