Росія веде неоімперську війну, але з нею треба говорити - глава МЗС Австрії

Росія веде неоімперську війну, але з нею треба говорити - глава МЗС Австрії

Укрінформ
Міністр закордонних справ Австрії Александер Шалленберг виступає за збереження відкритими каналів діалогу з Росією, попри її спробу "в неоімперіалістичний спосіб захопити іншу державу".

Як передає Укрінформ, про це Шалленберг заявив в інтерв’ю агентству АРА наприкінці свого перебування на загальних дебатах ГА ООН у Нью-Йорку.

"Звичайно, ми повинні. У нас також є відповідні платформи, будь-то в ООН чи, наприклад, в Організації з безпеки і співробітництва в Європі. Такі організації ніколи не були клубами однодумців. Цей діалог завжди був дуже складним, навіть за часів холодної війни. Ми не повинні про це забувати", - прокоментував Шалленберг питання про те, чи потрібно більше говорити з Москвою.

За словами австрійського міністра, є багато глобальних питань, від клімату до роззброєння, "де ми зможемо досягти прогресу лише тоді, коли будемо говорити з Москвою". При цьому він визнав, що Росія здійснює неоімперіалістичну спробу захопити іншу державу. 

"З нашої західної точки зору, звичайно, це складно. Росія намагається в неоімперіалістичний спосіб просто захопити іншу державу. Це не та ситуація, коли ми можемо сидіти склавши руки і нічого не робити, адже це питання нашої власної безпеки. Ми живемо за рахунок того, що всі, незалежно від того, чи мають вони ядерну зброю, чи ні, дотримуються міжнародного права", - додав він.

Читайте також: Лавров каже, що Росія не буде розглядати пропозицій про припинення вогню в Україні

Поруч із цим Шалленберг вказав на багатополярний світ та "різні центри сили" – Сполучені Штати, Європа, Китай, Росія. "Думаю, що найважливіше з нашої точки зору – тримати канали діалогу відкритими, говорити на рівних, на основі поваги, а не читати лекції з піднятим вказівним пальцем", - сказав він. 

Як повідомляв Укрінформ, федеральний президент Австрії Александер Ван дер Беллен та міністр закордонних справ Австрії Александер Шалленберг у Нью-Йорку виступили за реформу Ради безпеки ООН, нинішня структура якої була створена після Другої світової і більше не відповідає реаліям сучасного світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-