Литва передасть Україні протитанкові боєприпаси та морські радари

Литва передасть Україні протитанкові боєприпаси та морські радари

Рамштайн
Укрінформ
Литва оголосила про передання Україні нового пакета військової допомоги, до якого увійшли системи підриву, радари морського огляду та боєприпаси до протитанкового гранатомета Carl Gustaf.

Про це повідомляється на сайті Міністерства оборони Литви за підсумками 15-го засідання Контактної групи з питань оборони України, передає Укрінформ.

Орім того, зазначається, що з вересня призначені для України танки Leopard ремонтуватимуть у Литві.

Під час зустрічі у форматі «Рамштайн» Литва також підписала декларацію про наміри приєднатися до «ІТ-коаліації». Країни-учасники планують створити єдину цифрову систему бойового управління та управління оборонними ресурсами Сил оборони.

Читайте також: Сейм Литви закликав країни НАТО прийняти Україну в Альянс наступного року

Також міністр оборони країни Арвідас Анушаускас підтвердив бажання започаткувати коаліцію з розмінування. Цю ідею він обговорив із хорватським колегою Маріо Баножичем.

Як вже повідомлялося, у вівторок в Німеччині відбулася чергова, 15-та за рахунком зустріч Контактної групи з питань оборони України у форматі «Рамштайн», в якій взяли участь 50 країн, що надають Україні та її Збройним Силам практичну, фінансову та дорадчу допомогу, а також постачають сучасну зброю та військове обладнання для самооборони проти російської агресії.

Фото: kam.lt

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-