Сейм Литви закликав країни НАТО прийняти Україну в Альянс наступного року

Сейм Литви закликав країни НАТО прийняти Україну в Альянс наступного року

Укрінформ
Сейм Литви сьогодні ухвалив резолюцію, в якій закликав країни НАТО прийняти Україну до Північноатлантичного альянсу у 2024 році.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє LRT.

"У вівторок Сейм Литви ухвалив резолюцію на підтримку членства України в НАТО та звернувся до країн Альянсу із закликом запросити Україну до організації під час Вашингтонського саміту блоку", - йдеться у повідомленні.

На переконання авторів резолюції, "Україна є джерелом безпеки, тому її членство у НАТО зміцнить Альянс, це буде набагато ефективнішим та коштуватиме менше, ніж теперішня підтримка України для її самооборони".

"За повної підтримки України практичними засобами, включаючи політичну підтримку НАТО, було б правильно запросити Україну приєднатися до НАТО", - підкреслюється у резолюції.

Читайте також: Прем'єрка Литви прогнозує суперечки щодо того, як змусити РФ платити репарації Україні

"Ми сподіваємося, що те, чого не вдалося зробити у Вільнюсі, вдасться досягти у Вашингтоні за десять місяців", - сказав голова Комітету Сейму з закордонних справ Жигимантас Павілоніс.

Він наголосив, що якщо членство України в НАТО не буде закріплене, існує загроза "поганого миру", що позначиться і на безпеці Литви.

У резолюції зазначено, що членство України в Альянсі підтримується "абсолютною більшістю суспільства".

Читайте також: Генсек НАТО знову закликав готуватися до тривалої війни в Україні

"Запрошення Україні стати державою-членом НАТО чітко підтвердить, що РФ не має права вето на розширення НАТО та не може формувати "сірі" зони безпеки в Європі", - йдеться у документі.

Як повідомлялося, у Силах безпеки та оборони України вже запроваджено 287 стандартів Північноатлантичного альянсу, до кінця року планується запровадити ще близько 200 стандартів НАТО.

Фото: @LRSeimas

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-